X

Samsung, Google, Bing: Teknoloji dünyası bugün bu iddiayı konuşuyor

Bugün çok konuşulan bir iddiaya göre Google, Mart ayında Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarında ve diğer cihazlarında varsayılan arama motorunu değiştirmeyi düşündüğünü öğrendi. Dünya’nın en büyük Android akıllı telefon üreticisi, Google yerine Microsoft’un Bing arama motorunu kullanmayı düşünüyordu.

New York Times’ın Google’dan gelen şirket içi mesajlara dayandırdığı haberde, şirketin bu habere panik butonu tepki gösterdiği iddia ediliyor. Google, varsayılan arama motoru olarak Samsung’dan yılda 3 milyar dolar aldığı için, bu panik anlaşılabilir. Haber, Google’ın, Microsoft’un Bing Chat gibi AI özelliklerini Bing arama motoruna ekleme konusundaki çalışmalarının, Samsung’un bu geçişi düşünmesinin en büyük nedeni olduğunu varsaydığını da ekliyor.

Samsung ile Microsoft ve Samsung ile Google arasındaki görüşmelerin henüz tamamlanmadığı söyleniyor. Bu nedenle Samsung’un görüşmeler sonunda arama motoru olarak Google’a bağlı kalmayı tercih etmesi de olası. Ancak Samsung’u kaybetme düşüncesinin bile Google’ı daha fazla AI arama özelliği geliştirmeye ve eklemeye teşvik ettiği bildiriliyor.

Sadece finansal etki değil…

Tabii ki bu gelişme, Google’ı sadece finansal açıdan endişelendirmiyor. Buna bir de arama motoru kullanım oranlarında yaşanacak ciddi bir dalgalanma eklenebilir. Samsung telefon kullanıcıların sayısı azımsanmayacak kadar yüksek ve insanlara Bing arama motoru varsayılan olarak sunulursa, kullanım oranlarında ciddi bir sıçrama yaşanması kaçınılmaz.

Google, 10 Mayıs’ta yıllık Google i/O geliştiricileri konferansını düzenleyecek. Yeni AI özelliklerini de bu konferansta tanıtması söz konusu olabilir.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post