X

Samsung, sanal gerçekliği E-skin adını verdiği yeni teknolojisi ile farklı bir boyuta taşıyor

Sanal gerçeklik ortamlarına tam anlamıyla dalmanın önündeki engellerden biri karmaşık dokunsal geribildirim eksikliği. Çoğu VR kumandasının içinde dokunsal motorlar var, ancak VR kumandalarının sürükleyicilik açısından sunabileceklerinin hemen hepsi bu kadar. Ancak Samsung, sanal gerçekliğe daha fazla anlam katmaya çalışıyor. Şirket, e-skin adını verdiği yeni teknolojisini duyurdu.

E-skin, acıdan sıcaklık ve basınç değişikliklerine kadar insan cildine benzer çeşitli duyuları simüle etmeye çalışan yeni bir teknoloji. Böylece sanal gerçeklik dünyasında daha fazla veriyi deneyimleme şansı sunacağı düşünülen e-skin, aynı zamanda tıbbi bir cihaz olma potansiyeline de sahip. Örneğin, bakım hastanelerindeki hastaların yaklaşık yüzde 40’ında yatak yaraları görülüyor. E-skin katmanıyla donatılmış bir yatak, basınç değişikliklerini algılayabilir, hastalar veya hemşireler durumu izleyebilir ve bağlı bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla uyarılar alabilir.

Bu teknolojinin nihai sonuca ulaşması için daha önünde kat etmesi gereken çok yol var. Ancak somut hale geldiğinde ortaya hem sanal gerçeklik hem medikal alanda kullanılabilecek umut verici bir teknoloji çıkacağı düşünülüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post