X

Samsung telefonlarının gizli özelliği: Dolby Atmos

Dolby Atmos özelliği sayesinde Samsung telefonlar artık hoparlör kalitesi olarak en gelişmiş teknolojiye sahipler. Daha yüksek ses seviyelerinde bile bozulmayan net, dengeli bir ses üretebilen hoparlörleri Atmos, Dolby’nin yeni nesil surround ses teknolojisi ile geliştirdi. Bu yeni ses teknolojisi, Eski Dolby Digital formatının (Dolby aracılığıyla) bir yükseltilmiş bir versiyonudur. Başlangıçta Dolby Atmos, sinema salonları için geliştirilmiştir olsa da artık modern akıllı telefonlar tarafından da destekleniyor. Samsung, üst seviye Galaxy A, Galaxy Z ve Galaxy S telefonlarını ve tabletlerini Dolby Atmos ile birlikte üretiyor ve telefonunuzda “sinema kalitesinde” bir surround ses deneyimi yaşayacağınızı iddia ediyor.

Birden fazla mod arasından seçim yapma imkanı sunan Dolby Atmos, her tür oynatma için en iyi deneyimi sunmak üzere optimize edilmiş. Atmos, mobil oyun seslerinizi de geliştirebiliyor. Dolby Atmos teknolojisi, stereo hoparlörlü birçok Samsung telefonunda yerleşik olarak bulunuyor. Ayrıca telefonunuza bağlı kulaklıkları da destekler. Özellik varsayılan olarak etkin değildir. Bu özelliği kullanmak için ayarlardan önce etkinleştirilmesi gerekiyor.

Samsung telefonunuzda Dolby Atmos’u etkinleştirmek için:

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • “Sesler ve titreşim”e gidin. Ardından “Ses kalitesi ve efektleri”ne dokunun. Daha eski Galaxy telefonlar için “Gelişmiş ses ayarları”nı seçin ve ardından “Ses kalitesi ve efektleri”ne dokunun.
  • “Ses kalitesi ve efektler” sayfasında Dolby Atmos’u açın.

Varsayılan olarak ayarlandığında Dolby Atmos, çalmakta olan şeye bağlı olarak sesi otomatik olarak optimize eder. Ancak manuel kontrol istiyorsanız, tercihinize göre film, müzik veya ses geçişlerinden birini seçebilirsiniz. Dolby Atmos geçişinin altında oyun oynamak için Dolby Atmos’u da bulacaksınız. Oyun sesinizi daha gerçekçi ve ayrıntılı hale getirmek için özelliği açabilirsiniz.

One UI, bildirim bölgesinde bir Dolby Atmos düğmesine sahiptir. Özelliği hızlı bir şekilde açıp kapatmak için bildirim bölgesini aşağı çekin. Geçiş görünmüyorsa, üstteki üç noktalı menüyü tıklayın ve bildirim bölgesine sürükleyin.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post