X

Sanal RAM’e sahip cep telefonları: Hangi marka hangi model?

Son zamanlarda akıllı telefon markaları kullanıcılar için epey faydalı sayılabilecek Sanal RAM özelliğini sunmaya başladılar. İşte Sanal Ram sunan markalar!

Sanal RAM, çeşitli markaların son günlerde tercih ettikleri özelliklerden bir tanesi. Bu özellik, mobil cihazların performansını ve görev yönetimini geliştirmektedir. Bu sistemin çalışmaya başlaması için akıllı telefonlarınızın çoğunun yazılımını yükseltmeniz gerekiyor. Bunun için de akıllı telefon markanızın buna izin veriyor olması gerekiyor.

Kullanıcıların bellek talebinin artması durumunda sistem, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak akıllı telefonun modeline göre belleğe 1 GB’tan 5 GB’a kadar ekleme yapabiliyor. Sanal RAM sistemi daha özet olarak açıklarsak telefonların içerisindeki yerleşik depolama biriminden (ROM) bir alanı ayırıyor ve bunu bellek yani RAM’e aktarıyor.

Görünen o ki, diğer telefon üreticileri de bu özelliği faydalı buldular ve artık müşterilerine sanal RAM seçeneğini ücretsiz olarak sunuyorlar.

İşte Sanal Ram Sağlayan Akıllı Telefon Markaları!

Xiaomi

Çinli marka, RAM’i artırmanın bu yeni işlevini ilk tanıtanlardan biriydi. Birkaç ay önce Asya ülkesinde tanıtmaya başladı, ancak son zamanlarda firma çeşitli modellerinde birçok bölgede sunmaya başladı. 2GB sanal RAM’den yararlanan telefon listesi;

· Xiaomi 11T ve 11T Pro

· Mi 11 ve Mi 11i

· Mi 10, Mi 10 Pro ve Mi 10 Ultra

· Mi 10T ve Mi 10T Pro

· Redmi Not 10 5G ve 10 Pro 5G

· Redmi Note 9 5G ve 9T 5G

· Redmi 9T

· Redmi Note 8

· Poco F3, Poco F2 Pro ve Poco X3 GT

OPPO

OPPO, sanal RAM’in önünü açan ilk şirkettir. Çinli firma, 7 GB’a kadar belleğin genişlemesini sağladığı geniş bir model listesine sahip;

· Oppo Reno4 Pro 5G

· Oppo Reno4 5G

· Oppo-Reno4 SE

· Oppo Reno3 Pro

· Oppo Reno3

· Oppo Reno2 Z

· Oppo Reno2 F

· Oppo Reno2

· Oppo-Reno Z

· Oppo Find X2 Pro

· Oppo X2’i Bul

· OPPO X2 Lite’ı Bulun

· Oppo A92s

· Oppo A72

· Oppo-A52

· Oppo A32

· Oppo A91

· Oppo-A11 / A11x

· OPPO F17

· OPPO F17 Pro

· OPPO F15

Samsung

Birkaç hafta önce Samsung, bazı cihazlarında bu işlevselliği sunmaya başladı. Ancak çok fazla modelinde mevcut değil. Şimdilik sadece iki üst düzey akıllı telefonunda bu özellik mevcut.

· Samsung Galaxy A52s

· Samsung Galaxy Z Fold 3

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post