X

Şaşırtan görüntü: Bilim insanları otopsi yaptı, dev pitonun içinden bakın ne çıktı

Birmanya pitonları dünyanın en büyük yılanları arasında. Florida’daki bir laboratuvardan bilim insanları Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğu eyaletinde bulunan tropikal sulak alan olan Everglades’de ölü bir Birmanya pitonuna otopsi yaptı.

Florida merkezli bir yerbilimci olan Rosie Moore, 1 Kasım’da Instagram’da yaptığı bir paylaşımda pitonun otopsi, bilimsel örnekler toplanması ve beslenmesinin araştırılması için araştırma laboratuvarına teslim edildiğini söyledi.

Moore da yılanın diyetini araştıran bilim insanlarından biriydi. Ve otopsiden gelen görüntüler oldukça dikkat çekici.

BÜTÜN BİR TİMSAHI YUTMUŞ

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Rosie Moore (@rosiekmoore)’in paylaştığı bir gönderi

6 metreye yakın pitonun içinden hiç sindirilmemiş yaklaşık 1.5 metre boyunda bir timsah çıktı.

Moore CNN’e verdiği demeçte, “Otopsilere alışkın olduğunu ama bilim insanlarının kokudan uzaklaşmak için ara vermek zorunda kaldığını söylüyor. Moore kokunun korkunç olup olmadığı sorulduğunda, “Aman Tanrım. Biraz temiz hava almak için dışarıda koşarak mola veriyorduk. Hiç böyle bir koku almadım” diyor.

İstilacı olarak görülen bu pitonlar Florida’da çok yaygın ve bu istilaya karşı önlem alınmaya çalışılıyor.

Moore, yazısında, “Bu yılanlar, Everglades Ulusal Parkı gibi ekolojik açıdan hassas bölgeleri işgal etti. Geniş beslenme tercihleri ​​nedeniyle vahşi yaşam için bir tehdit oluşturuyorlar” diyor. Moore türün yerli türleri yok ettiğini, ekosisteme zarar verdiğini söylüyor.

Pitonlar tipik olarak yiyeceklerini bütün olarak yutarlar, benzersiz anatomileri, çenelerinin kendi vücutlarının çevresinden çok daha büyük nesneleri içine alacak kadar genişlemesine izin verir.

Nadir durumlarda, pitonların insanları bütün olarak yuttuğu da belgelenmiştir. Polise göre, geçen ay Endonezya’da 54 yaşındaki kayıp bir kadın bir piton tarafından yutuldu. Endonezya’daki bir bilim insanı kadının büyük olasılıkla 20 fit uzunluğa kadar büyüyebilen ağsı bir piton tarafından yutulduğunu söyledi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post