X

Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde! Çinli dev Türkiye fiyatını 250 bin TL olarak belirledi!

Türkiye otomobil markalarının yeni durağı olma yolunda emin adımlar atmaya devam ediyor!

Türkiye’deki otomobil açlığı dinmek bilmiyor. Pandemi döneminde bile tüm dünyada otomobil satışlarının artışta olduğu iki ülke vardı. Güney Kore ve Türkiye. Fakat burada Türkiye için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü Türkiye’deki otomobil satışları o dönem rekor kırmıştı.

Elbette bu rekorun altında, fırsatçılar, al-satçılar ve stokçular gibi etkenler de mevcuttu. Fakat sonuca baktığımızda bu grafik otomobil üreticilerinin ilgisini ülkemize çekmeye yetti.

Bilindiği üzere Türkiye pazarında pek çok Avrupa ve Asyalı isim bulunuyor. Genele baktığımızda, Renault, Fiat, Ford, Volkswagen gibi markalarla birlikte Avrupa kökenli otomobillerin daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Lakin bu durum yakında değişebilir. Çünkü Türkiye pazarına Çin’den çok önemli bir oyuncu dahil oluyor.

Malum, Çin çok büyük bir pazar. Dünya nüfusunun önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan Çin’de pek çok otomobil üreticisi bulunuyor. Fakat bunlardan ayrı bir parantez açmamız gereken isimler de mevcut. Aynı Changan gibi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post