X

Sıfır otomobilde ÖTV indirimi bekleyenlere müjde! Modeller belli oldu

Son dönemde sıfır otomobilde ÖTV indirimi yapılacağına dair keskin bir beklenti oluştu. Elbette bu beklentinin oluşması, ikinci el otomobillerde de fiyatların baskılanmasına zemin hazırladı. Peki sıfır otomobillerde gerçekten ÖTV indirimi olacak mı? Olacaksa da hangi otomobilleri kapsayacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Öncelikle şunu belirtelim. Hali hazırda verilmiş iki farklı seçim vaadi bulunuyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu 1.6 motor altındaki tüm otomobillerde ÖTV’yi düşüreceklerini söylemişti. İYİ Parti lideri Meral Şener ise bu vaadi bir tık daha ileri taşıdı ve ÖTV’yi sıfırlayacaklarını belirtti. Şimdi gelelim asıl duruma.

Hali hazırda hükümet cephesinden konu ile ilgili bir açıklama gelmiş değil. Fakat Ankara kulislerinde dolaşan söylentilere göre hükümetin de ÖTV ile ilgili çeşitli planları mevcut.

Daha önce bu konuda bazı detaylar basına sızdırılmıştı. ÖTV indiriminin yalnızca baz modellerde gerçekleşeceği ve bu indirimden ilk defa otomobil sahibi olacakların yararlanacağı belirtilmişti.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post