X
    Categories: Pazarlama

Skandal! Bu iki YouTuber yalan söyleyerek 35 bin TL talep topladı!

İki YouTuber, fotoğrafladığı oyuncak ev ile Airbnb’yi trolleyerek 35 bin TL talep topladı! Sonra ne mi oldu? İşte cevabı…

Birleşik Krallık’ta yaşayan iki YouTuber, fotoğrafladığı oyuncak ev ile Airbnb’yi trolleyerek 35 bin TL talep topladı!

Airbnb nedir? Önce size bundan bahsedelim.

Uluslararası ev kiralama platformu olan Airbnb, 2008 yılında, paylaşacak yeri olan iki tasarımcının kalacak bir yer arayan üç seyahatseveri ağırlamasıyla başladı. Artık milyonlarca ev sahibi ve seyahatsever mekânlarını kaydedebilmek ve dünyanın her yerinde benzersiz konaklama rezervasyonları yapabilmek amacıyla ücretsiz bir Airbnb hesabı oluşturuyor. Airbnb deneyim ev sahipleri ise tutkularını ve ilgi alanlarını hem seyahatseverlerle hem de yerel halkla paylaşıyor.

Birleşik Krallık’ta yaşayan iki YouTuber, uluslararası ev kiralama platformu Airbnb’ye oyuncak bir evin fotoğraflarını paylaşarak ilan verdi. Ancak verdikleri ilan tamamen yalandan ibaretti. Zira verdikleri ev ilanına ait fotoğraflar oyuncak bir eve aitti.

Oyuncak ev fotoğraflarının AirBnb’de yayınlanmaması için ellerinden geleni yapan ikili, sonunda bu emellerine ulaşarak, şirketin ilanı yayına almasını sağladı!

Olay bununla da ibaret değil! Kısa süre içerisinde oyuncak ev ilanı için tam olarak 3 bin sterlin yani yaklaşık olarak 35 bin TL talep geldi!

İlginç olan ise; ikili, bu insanların bu ilanın sahte olduğunu anlaması ve AirBnb’nin ilanı kabul etmemesi için oyuncak banyoya bir kredi kartı, oyuncak salona da bir su şişesi yerleştirmişti.

Youtuberların, AirBnb’de insanları kandırmak için Emma Waddle tarafından tasarlanan 1700’lerden kalma görkemli bir oyuncak evin içini titizlikle fotoğrafladıkları belirtildi.

Josh Pieters, “Minyatür köşk o kadar ayrıntılıydı ki, kitaplar ve gerçek resimler içeriyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post