X

Smart Concept 1 küçük ve kompakt!

Smart Concept 1 elektrikli crossover konsepti Münih’te sunuldu. Smart Concept 1 seri versiyonu gelecek yılın başlarında satışa sunulacak.

İki yıl önce, Alman Mercedes-Benz AG şirketi ve Çinli otomobil üreticisi Geely Automobile Group, Çin’de akıllı elektrikli araçları daha da geliştirmekle görevli bir ortak girişim kurdu. Mevcut IAA Mobility 2021’de, yeni ekip faaliyetlerinin ilk sonuçlarını Smart Concept 1 elektrikli SUV şeklinde gösterdi.

İlk konsept, Smart kompakt otomobil ailesinin bir temsilci olarak tanımlanmıştı, ancak Smart Concept, panoramik tavanın altın kenarı, minimalist farlar ve stop lambaları da dahil olmak üzere birkaç dokunuş ile şahane görünüyor. Smart Concept 1, 2.750 mm dingil mesafesi ile 4.290 x 1.910 x 1.698 mm ölçülerine sahip.

İşte Smart Concept 1

Kabinde, tasarımda altın vurgulu “yüzen” gösterge paneline ve orta konsola, 12,8 inçlik büyük bir orta ekrana ve dört konforlu koltuklu düz bir zemine dikkat çekiliyor. Daha kolay bir iniş için salıncak kapılar kullanılmış (arka kapılar seyahat yönüne karşı açılıyor), gizli tutamaklar ve merkezi bir sütunun yokluğu da dikkat çekiyor.

Smart Concept 1‘in teknik özellikleri, yaklaşık 12 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabilen ve maksimum 130 km/s hıza ulaşabilen 160 Nm torka sahip 60 kW (82 hp) elektrik motoru ile güçlendirilmiş.

Smart Concept 1’in fütüristik konseptine rağmen, geliştiricileri bunun son ön üretim sürümüne en yakın olduğunu garanti ediyor. Modelin üretimi ve satışı ilk olarak Çin’de başlayacak, ancak marka bu elektrikli Crossover’ı Avrupa pazarına da taşıyacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post