X

Son günlerin en popüler konusu: ChatGPT nedir? ChatGPT nasıl kullanılır?

Kullanıcı istemlerine yanıt veren yapay zeka güdümlü bir program olan ChatGPT, son günlerde sosyal ağları domine etti. Çünkü viral gönderiler onun Shakespeare şiiri yazdığını, felsefi düşüncelere daldığını ve bilgisayar kodundaki hataları belirlediğini gösteriyor.

Geçen ayın sonlarında test edilmek üzere genel kullanıma sunulan ChatGPT, ilk haftasında bir milyondan fazla kullanıcıyı kendine çeken bir internet fırtınası başlattı ve insan içgörüsünü kopyalama çabalarına olan ilgiyi yeniden canlandırdı.

Yapay zeka firması OpenAI tarafından oluşturulan ChatGPT, insan kullanıcılarla sohbet eden bir bilgisayar programı, başka bir deyişle bir sohbet robotu. Program, internet üzerinden milyarlarca metin parçasının taranmasından öğrenilen derslere dayalı olarak sözcükleri seçen bir algoritma kullanıyor.

ChatGPT hakkında bilmeniz gerekenleri, insanların onu nasıl kullandığını ve eleştirmenlerin bu konuda neler söylediklerini bu yazımızda bir araya getirdik.

ChatGPT nedir?

OpenAI’ye göre ChatGPT, çok çeşitli konularda insan kullanıcılarla konuşmak için yapay zekayı kullanan bir sohbet robotu.

Bir makine öğrenimi algoritması kullanan bu sohbet robotu, internetteki metni tarıyor ve belirli bir isteme yanıt olarak kelimeleri bir araya getirmesine izin veren istatistiksel bir model geliştiriyor.

ChatGPT’ye ne olduğunu sorduğunuzda, kendini şöyle anlatıyor: “OpenAI tarafından eğitilmiş, Asistan adlı bir yapay zeka dil modeliyim. Soruları yanıtlayarak, bilgi sağlayarak ve sohbet ederek kullanıcılara genel amaçlı yardım sağlamak üzere tasarlandım. Kişisel duygularım veya deneyimlerim yok ve fiziksel bir bedenim yok. Tamamen bilgisayarda çalışan bir program olarak varım. Birincil işlevim, aldığım girdiye dayalı olarak insan benzeri metinler üreterek sizin gibi kullanıcılara yardımcı olmaktır.

Chat GPT web arayüzü böyle görünüyor.

İnsanlar ChatGPT’den neler istiyor?

İnsanlar, ChatGPT’den son derece spesifik bilgiler toplamak, bozuk bilgisayar kodunu düzeltmek ve hatta fıstık ezmeli bir sandviçin VCR’den nasıl çıkarılacağına dair İncil’den bir ayet yazmasını istemek gibi bir dizi görevi yerine getirmesini talep ettiler.

Diğer kullanıcılar, ChatGPT’den Snoop Dogg tarzında rap sözleri oluşturmasını, “The Office” dizisinden varsayımsal sahneler için senaryolar oluşturmasını ve üniversite düzeyinde denemeler yazmasını istedi.

Bazı kullanıcılar, çeşitli konularda anında ayrıntılı bilgi ürettiği için potansiyel bir alternatif arama motoru olarak ChatGPT’yi övdü.

Kısacası ChatGPT’yi kullananlar hemen her şeyi sordu. Bunlar ciddi ve bilgi talep eden sorular da oldu, yapay zekayla adeta dalga geçen sorular da oldu.

ChatGPT ile ilgili tartışmalar

ChatGPT, bazı yanıtlarında bazılarının önyargı olarak gördüğü bazı tepkiler aldı. ChatGPT’nin nefret dolu veya kışkırtıcı içerikle ilgili bazı taleplere yanıt verme konusundaki isteksizliği, potansiyel sansürle ilgili korkuları artırdı.

ChatGPT’nin ani popülaritesinin ortasında, önde gelen risk sermayedarı Marc Andreesen şunları söyledi: “Yapay zeka için gelen sansür baskısının seviyesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan tepki, uygarlığın gelecek yüzyılını belirleyecek. Arama ve sosyal medya, açılış çatışmalarıydı. Buysa en büyüğü.

Bu arada, bazı kullanıcılar, OpenAI’nin bu tür içeriği engelleme çabalarına rağmen, sohbet robotunu ırkçı veya kadın düşmanı yanıtlar vermesi için kandırmanın yollarını da buldu. Örneğin, Intercept’teki bir gazeteci tarafından istendiğinde ChatGPT, İslami aşırılık yanlısı gruplarla bağlantılıysa camiler hakkında casusluk yapılmasını haklı çıkaran bir bilgisayar kodu sağladı.

ChatGPT nasıl kullanılır?

  • Öncelikle buraya tıklayıp ChatGPT sitesine ulaşın.
  • Açılan ekranda TRY CHATGPT düğmesine tıklayın.
  • Sizden girişi bilgileriniz istenecek. Eğer daha önce kayıt yaptıysanız kullanıcı adı veşifrenizi girmelisiniz.
  • İlk defa Chat GPT’yi ziyaret ediyorsanız, yeni bir hesap açmanız gerekecek.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post