X

“Sonsuz Pembe” olarak adlandırılan elmas, sadece 2 dakikada büyük bir servet karşılığında satıldı

Piyasaya sürülen “en önemli pembe elmas” olarak tanımlanan bir pembe elmas örneği, geçtiğimiz hafta Sotheby’s New York tarafından düzenlenen bir müzayedede, sadece iki dakika içinde 34,8 milyon dolarlık rekor bir fiyatla satıldı.

“Eternal Pink” (Sonsuz Pembe) adıyla bilinen bu örnek, kusursuz bir berraklığa sahip olduğu söylenen, 10.57 karatlık bir elmas. 2019’da Botswana’daki Damtshaa madeninde çıkarılan elmas, o zamandan beri yastık şeklinde kesildi ve bir yüzüğe yerleştirildi. Ancak bu elmasın yüksek kalitesinin ötesinde, etkileyici sakız pembesi rengi şüphesiz bir şekilde öne çıkıyor.

Bu canlı renginin sebebinin bilinmiyor olması, alıcıları için elmasın çekiciliğini daha da artırıyor. Elmaslar, tipik olarak, elmaslara mavi bir ton veren bor gibi eser elementlerin varlığıyla renklenir. Ancak, garip bir şekilde, pembe elmaslar herhangi bir eser element içermez.

Sotheby’s’in, Eternal Pink hakkında web sitesinde yaptığı açıklamaya şöyle: “Günümüzde mevcut en iyi açıklama, rengin atomik seviyede yaşanan stresten kaynaklandığıdır. Elmaslar yoğun yüksek basınç ve sıcaklıkların karbon atomlarını güçlü bir kristal yapıya sıkıştırdığı dünyanın manto tabakasının derinliklerinde oluşur. Güçlü volkanik patlamalar bu elmasların yer değiştirmesine ve onları dünyanın kabuğuna çıkmasına sebep olur, burada milyonlarca yıl boyunca kalabilirler, ardından erozyon onları su yollarına sürükler veya madenciler tarafından ortaya çıkartılırlar.

Diğer mineraller ve kusurlardan arınmış 10 karattan büyük bir elmas bulmanın istisnai derecede nadir olması, Eternal Pink’in daha da çok istenilen bir elmas olmasını sağlıyor.

Eternal Pink, dünyanın en önemli ve çekici pembe elmaslarından biri olarak kabul ediliyor, ancak en büyük örnek de değil. 2022’de Angola’nın Lunda Norte bölgesinde keşfedilen en büyük ham pembe elmas olan “Lulo Rose” 170 karatlık inanılmaz bir elmas olarak zirvede bulunuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post