X

Sonu devrim arabaları gibi olan EVT S1 hikayesi

Hacettepe Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli elektrikli otomobil EVT S1, “gerekli desteği göremediği” için faaliyetleriine son verildiği açıklanmıştı.

Sizlerle beraber devrim arabalarıyla aynı kaderi paylaşan EVT Motor’un hikayesine yakından bakıyoruz.

Parçalarının Hacettepe, Ostim ve İvedik’te üretildiği ve %100 yerli tasarıma sahip olduğu belirtilen EVT S1, 2015 yılında tanıtılmıştı. 2012 yılında Ar-Ge çalışmalarının başladığı elektrikli araç, üniversite olanaklarıyla geliştirilen Türkiye’deki ilk yerli spor otomobil olma ünvanına hak kazanmıştı.

Yönetimini Prof. Dr. Engin Tanık ve Dr. Raşit Karakuş’un üstlendiği araç fuarlarda halkın beğenisine sunulmuş, yerel basın tarafından oldukça ilgi görmüştü.

Seri üretiminin 2018 yılında başlayacağına dair planların yapıldığı elektrik otomobil spor yapısı, düşük yakıt maliyeti ile dönemin gündemine bomba gibi oturdu.

Aile modelinin 50.000 TL, spor modelin ise 150.000 TL civarından satışa sunulacağı yönünde tahminlerin yapıldığı otomobil hızlı şarj ve maliyet oranlarıyla da dikkat çekmişti.

Ev tipi prizlerden 10 saatlik şarj süresinin, uygun koşullarda ise yarım saat tam şarjın sunulduğu belirtilen elektrikli araç 100 kilometrede sadece 4.5 TL maliyet. yarattığı açıklanmıştı.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post