X

SpaceX’in “Yıldız Gemisi” Starship, gelecekteki görevi için büyük bir yolcuyla anlaştı

Elon Musk’ın Starship olarak adlandırdığı büyük Mars roketi, önümüzdeki 10 yılın sonunda Artemis programının bir parçası olarak NASA astronotlarını Ay yüzeyine götürmek için tercih edilen araçlardan olarak belirlendi, ancak SpaceX daha erken fırlatılacak görevler için de müşterilerle anlaşıyor.

Japon Sky Perfect JSAT Group, Superbird-9 yayın ve geniş bant uydusunu 2024 yılında Starship ile fırlatmak üzere SpaceX ile bir sözleşme imzaladı.

Tokyo merkezli uydu operatöründen yapılan açıklamada, “SKY Perfect JSAT ve SpaceX, Superbird-9 Uydusu’nun fırlatılmasından önce birlikte çalışmaya devam edecek” denildi ve anlaşma hakkında başka ayrıntı verilmedi.

SpaceX, geçtiğimiz hafta attığı bir tweetle anlaşmayı doğruladı.

Musk’ın önümüzdeki yıllarda Ay’a ve Mars’a insan göndermek için Starship’i kullanmaya yönelik büyük hedeflerine ek olarak SpaceX, kendi Starlink geniş bant uyduları da dahil olmak üzere daha fazla uydu fırlatmayı Starship’e kaydırmayı umuyor.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca Falcon 9 roketi, SpaceX görevleri için tercih edilen ana güç oldu, ancak Starship önemli ölçüde daha büyük yükleri taşıyacak şekilde tasarlandı.

Starship henüz atmosferi terk etmedi. İlk yörünge test uçuşunun Federal Havacılık İdaresi’nin fırlatma lisansını vermesinin ardından önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi bekleniyor. Yapılacak gösteri görevi, Starship’in yörüngeye kısa bir yolculuk için bir Super Heavy güçlendiricinin üzerine fırlatılmasının ardından Hawaii kıyılarına yumuşak bir su inişini kapsayacak.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post