X

Su pilleri projesi: “Su pilleri” koca bir şehre elektrik sağlayacak

NPR’nin haberine göre ABD San Diego Su İdaresi, San Vicente Rezervuarını kullanarak güneş enerjisini su bataryalarında depolamayı ve böylece şehrin yenilenebilir enerji potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Kaliforniya’daki şehirlerin günleri bol güneşli geçiyor ve bu da yenilenebilir enerji sağlamak için mükemmel bir durum. Önerilen proje, günde 4 bin megawatt-saat enerji depolayabilmeye yönelik olurken, bunun Güneş battıktan sonra tam 135 bin eve enerji sağlayabileceği bilgisini içeriyor. Bunu mümkün kılmak için San Diego Su İdaresi, mevcut San Vicente Rezervuarının hemen üzerinde daha küçük bir üst rezervuar oluşturmayı ve bunları bir tünel sistemi ile bir yeraltı elektrik santrali şeklinde birbirine bağlamayı planlıyor.

Proje, San Diego County Su İdaresi‘nin web sitesinde şöyle açıklanıyor: “Elektriğin ucuz olduğu, rüzgar ve güneş enerjisi tesislerinden gelen yenilenebilir kaynakların talebi aştığı yoğun olmayan dönemlerde türbinler suyu üst rezervuara pompalayacak ve burada depolanmış potansiyel enerjinin bir bataryası olarak işlev görecek.”

Projenin detaylarına göre, bölgede enerji kullanımının yüksek olduğu zamanlarda sistem, üst rezervuardaki suda depolanan enerjiyi boşaltarak türbinler aracılığıyla yokuş aşağı akmasını sağlayacak. Sistem kapalı devre olacak, yani yerel şebekeye enerji verirken buradaki su tüketilmeyecek.

NPR’ye göre bunun gibi sistemlere pompaj depolamalı hidroelektrik adı veriliyor ve bu prensip halihazırda ülkenin dört bir yanındaki sahalarda uygulanıyor. Birçoğu 1970’lerde ve 1980’lerde nükleer enerji depolamak için inşa edilmiş. Yeni projenin onaylanması, planlanması ve inşa edilmesi ise 10 yıl kadar sürecek.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post