X

Subaru’dan yapay zekalı SUV model araçlar geliyor!

Son on yılda, sürüş asistanları ve araçlara çeşitli özerklik sağlayan özellikler çok revaşta. En üretken sistemlerden birisi ise kamera tabanlı Tesla Vision oluyor. Ancak Subaru EyeSight’ı ile bu teknolojiye adım atıyor.

Dünya çapında neredeyse tüm Subaru’larda bulunan kamera tabanlı bir sürücü asistanı sistemi olan EyeSight takdire şayan bir performans sergilemiş olsa da markanın 2030 yılına kadar bir Subaru aracında sıfır trafik ölümünü hedefleyen bir sistemi sunması bekleniyor.

Tesla, kamera tabanlı sistemlerde her şeyi yerine getirebiliyor, ancak karşısında eski bir araba olunca sapıtabiliyor. Subaru bu teknolojinin farkında, bu nedenle benzersiz teknolojiler kullanarak yeni nesil EyeSight‘ı geliştirmeyi düşünüyor.

Automotive News’e konuşan Subaru Lab’in direktörü ve EyeSight kıdemli program yöneticisi Eiji Shibata, “Subaru’nun yaklaşımı, otonom sürüşe odaklanmak yerine trafik kazası ölümlerini mümkün olan en kısa sürede nasıl sıfıra indirmektir.” dedi. Bu nedenle Subaru, sistemlerine SAE özerklik standartları aramasına gerek kalmıyor.

Kıyaslama için, Tesla’nın Tam Kendi Kendine Sürüş sistemi yalnızca Seviye 2+ iken, Honda ve Mercedes-Benz gibi dünya çapında birkaç seçkin üreticide Seviye 3 sistem bulunuyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post