X
    Categories: Pazarlama

Tam 113 milyon yıllık ayak izleri ortaya çıktı

ABD’nin Teksas eyaleti, 2011 yılından bu yana en kötü kuraklıkla karşı karşıya. Kuraklık, geçtiğimiz hafta bir nehrin kurumasına neden oldu. Teksas’ın Dinozor Vadisi Eyalet Parkı’ndaki şiddetli kuraklık koşulları, 113 milyon yıl öncesine ait olan eski dinozor ayak izlerini ortaya çıkardı.

Ayak izleri Acrocanthosaurus‘a ait

Teksas Dinozor Vadisi Eyalet Parkı sözcüsü Stephanie Salinas Garcia, dinozor izlerinin bir nehrin kuruması üzerine ortaya çıktığını belirtti. Aynı zamanda dev ayak izlerinin bir Acrocanthosaurus‘a ait olduğunu belirtti. “Parkta nehrin farklı yerlerinde ortaya çıkarılan ve keşfedilen izlerin çoğu Acrocanthosaurus’a ait.”

Ağırlığı 7 ton

Acrocanthosaurus dinozorunun ayak izleri, neredeyse tamamen kurumuş Paluxy Nehri’nde ortaya çıktı. 5 metre boyunda ve 7 ton ağırlığında olduğu iddia edilen bu türün 113 milyon yıl önce yaşadığı iddia ediliyor.

2000’den bu yana hiç görülmedi

Parkın internet sitesine göre, ziyaretçiler bazen hava koşullarına göre parkta diğer dinozor ayak izlerini görebiliyor. Ancak Acrocanthosaurus’tan izler, 2000 yılından itibaren görülmedi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post