X

Taşınabilir pil bir anda yanmaya başladı, uçağın geri dönmesine yol açtı

Salı günü Tayvan Taoyuan Uluslararası Havaalanı’ndan Singapur’un Changi Havaalanı’na doğru yapılacak uçuş için piste doğru taksi yapan bir uçak, bir yolcunun taşınabilir pilinin (Power Bank) alev alması sonucu havalanamadan terminale dönmesine neden oldu. Yangın, yolcuları korkutacak ve kabini dumanla dolduracak kadar büyüktü.

Tayvanlı politikacı Wang Hao-yu, Scoot Havayolları’nın TR993 sefer sayılı uçağındaydı. Facebook sayfasında olayla ilgili Çince bir açıklama yayınladı: “Uçak havalanıp taksi yapmaya başladığında, kabinde bir anda yangın çıktı ve kabin dumanla doldu. Yangını fark eden ekipler hemen söndürme çalışmalarına başladı. Daha sonra yapılan incelemede, yangının kaynağının uçaktaki bir taşınablir batarya olduğu görüldü. Yangın ve duman iki yolcuda hafif yaralanmalara neden oldu.

Wang daha sonra yanmış pilin, yukarıda görebileceğiniz bir fotoğrafını da yayınladı.

Uçağın güvenlik kontrolünden geçmesinin ardından, 187 yolcuya bireysel olarak uçaktan inme veya Singapur’a devam etme seçeneği sunuldu. Ancak Tayvan Ulaştırma Güvenlik Kurulu devreye girdi ve TR993 o gün uçmadı.

Amerika Birleşik Devletleri, 2015’te kontrol edilmiş bagajda yedek lityum pillere karşı bir uyarı yayınlamıştı. Havayolları artık uçuşlarda toplam 100Wh’nin altında iki güç bankasına izin veriyor, ancak yalnızca el bagajında bulunmalarını şart koşuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post