X
    Categories: Pazarlama

Teknoloji devleri bilançolarını açıklamaya başladı: Durum pek iyi görünmüyor

Ekonomik kriz dünyanın hemen her bölgesinde etkisini hissettirirken, bu süreçten en çok zarar gören sektörlerin başında teknoloji geliyor. Yılın ilk iki çeyreğinde açıklanan rakamlara baktığımız zaman, genel olarak sektörün büyük çoğunda ya gerileme ya da beklenilen çok altında bir artış yaşandığını görmüştük. Bununla birlikte üçüncü çeyrekte bir şeylerin düzeleceğini düşünenler, ilk hayal kırıklığını Google ve Microsoft’tan gelen açıklamalarla yaşadı.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın üçüncü çeyreğinde şirket gelirleri %11 artarak 50,1 milyar dolara ulaşmış olsa da, bu şirketin son 5 yıldaki en yavaş gelir artışı olarak kayıtlara geçti.

Teknoloji devleri bilançolarını açıklamaya başladı: Durum pek iyi görünmüyor

Amerikalı teknoloji devi tarafından konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, bilgisayar satışlarının gerilemesine bağlı olarak gelirlerinin büyük kısmı bu sektörden olan Microsoft’un da olumsuz etkilendiği belirtildi.

Üçüncü çeyrek gelirlerine ilişkin açıklama yapan bir diğer teknoloji devi Google içinse durum daha da kötü. Özellikle YouTube reklam gelirleri konusunda oldukça sıkıntı bir çeyreği geride bırakan Google, bu alanda %30’a yakın gelir kaybı yaşadı. Meta ile birlikte reklam sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Google’ın bu durumu, sektörün daha küçük aktörlerini bir hayli korkuttu. Bakalım Meta bu konuda nasıl bir açıklama yapacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post