X

Telefonunuz için makro çekimlerden oluşan duvar kağıtları

Sizler telefonunuz için duvar kağıdı beğenirken, biz de makro çekim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli ipuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

İşte makro çekimlerden oluşan birbirinden güzel duvar kağıtları;

Çekim Zamanı

Konu fotoğraf çekmek ise, özellikle de makro çekimler için doğada en uygun zaman dilimi, sabah çok erken (saat 5-6 gibi) vakitlerdir. Bu saatlerde doğadaki canlılar uyku durumunda bulunurlar ve bu nedenle de fotoğraflamaya çok uygun olurlar. Bilmelisiniz ki bu saatlerde doğadaki objelerimizin üzerinde çiğ ve beraberinde yeni doğan gün ışığının harika tonu bulunmaktadır.

Flaş Kullanımı

Flaş kullanımı özellikle doğada önemli bir unsurdur. Canlılar genelde karanlık köşelere veya yaprak altlarına kaçarlar. Bu noktalarda doğal ışık kullanmak mümkün değildir. Hele hele 1:1 büyütme oranında flaş şart gibidir. Bu gibi durumlarda flaş hayat kurtarır. Ayrıca flaş kullanımı sabit enstantene değeri kullanmamıza olanak verir. Ancak mümkün olduğunca flaş kullanımından uzak durulmalıdır. Zira doğadaki canlıları rahatsız etmek ya da gözlerine zarar vermek istemeyiz.

Objelere yaklaşmak

Doğadaki objelere mümkün olduğunca yavaş, yere yakın ve arka kısımlarından yaklaşmaya çalışılmalıdır. Ayrıca objelere gözümüz vizörde bulunarak yaklaşmaya çalışmak hızlı çekim yapmak için avantaj sağlayacaktır. Çünkü objelerin yanında makineyi kaldırmanız çoğu zaman hayvanları ürkütmenize neden olacaktır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post