X

Tesla 2020 satış rakamları ile en iyi dönemini yaşıyor

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, otomotiv pazarının genç marklarından biri olarak rekabetin içerisinde yer alıyor. Firma, bu yılın ilk çeyrek satış istatistiklerini açıkladı. Tesla 2020 satış rakamları ile en iyi ilk üç aylık istatistiklere ulaştı.

Tesla 2020 satış rakamları ile en iyi ilk çeyreğini geçiriyor! 88.400 araç teslim edildi!

Şirketin açıkladığı rakamlar, Elon Musk’ın yüzünü güldürüyor diyebiliriz. Bu yılın ilk üç ayında; 102.672 araç üreten firma, 88.400 aracı da sahiplerine teslim etti. Bu istatistikler, ön görülen rakamların üzerine çıkarak şaşırttı.

Öte yandan firmanın geçtiğimiz yıldaki ilk çeyrek satışlarına bakmamız gerekirse; 2019’un ilk üç ayında 77.100 araç üretilip, 63.000 araç teslim edilmişti. Bu da markanın ciddi bir ilerleme kaydettiğini göz önüne seriyor.

Satışların büyük kısmını Model 3 ve Y 0luşturuyor

Şirket; satış rakamlarını açıklarken, hangi araçların kaç adet üretildiğini ve kaçının teslim edildiğini de belirtti. Açıklamalara göre, 87.282 adet üretilen Model 3 ve Y‘nin 76.300‘ü sahiplerine ulaştırıldı. Satışlarının daha yüksek olduğu modellerin, diğer modellere nazaran düşük fiyatlı olduğunu belirtmekte de fayda var.

Öte yandan uzmanlara göre, COVID-19 salgınına rağmen bu istatistikleri yakalayan firmanın, rakamlarını ilerleyen süreçte de geliştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post