X

Tesla, Cybertruck benzeri bir tasarıma sahip, çok ucuza satılacak bir araç üzerinde çalışıyor

Tesla, sadece 25.000 dolara mal olabilecek bir elektrikli aracı piyasaya sürebilmek için yıllardır çalışıyor. CEO Elon Musk, dünyayı yenilenebilir enerjiye taşımak için böyle bir aracın gerekli olduğunu söyleyerek uzun zamandır bu hamlenin sözünü veriyordu. Şirketin bu yeni nesil elektrikli araç üzerinde çalıştığını bilsek de bunun neye benzeyeceğini gerçekten bilmiyorduk. Şimdi ise bir ipucuna sahip olabiliriz.

Axios’un haberine göre, Tesla, SpaceX ve X CEO’su Elon Musk’ın biyografisini 12 Eylül’de yayınlayacak olan yazar Walter Isaacson, şirketin uzun zamandır beklenen 25.000 dolarlık elektrikli aracını üretme planı hakkında konuştu. Habere göre, yeni nesil elektrikli araç Model 3’e benzemek yerine, şirketin yakında piyasaya sürülecek Cybertruck’ına benzeyecek.

Haberde Musk’ın, başlangıçta 25.000 dolarlık elektrikli aracı piyasaya sürmek yerine, şirketin Tam Otonom Sürüş teknolojisini kullanan bir robo-taksi filosunu piyasaya sürmek için yıllar boyunca şirket içinde baskı yaptığı belirtiliyor. Musk bu araçlarda direksiyon, pedal ve ayna bulunmamasını istiyordu. CEO’nun robot taksilerin şirketin geleceği ve Tesla’nın 10 trilyon dolarlık bir şirket olmasına giden yol olduğu görüşünde olduğu iddia ediliyordu.

Görünüşe göre, Tesla’nın uzun süredir baş tasarımcısı olan Franz von Holzhausen ve diğerleri sonunda Musk’ı hem robo-taksiyi hem de 25.000 dolarlık elektrikli aracı yeni nesil mühendislik platformunda üretebileceklerine ikna edebilmişler. Musk, her iki aracın tasarımlarını gördükten sonra, her iki konseptle de ilerlemeyi kabul etmiş.

Bu durumda bize de, ucuz fiyatlı bir Cybertruck benzeri araç beklemek düşüyor. Her ne kadar henüz Cybertruck’ın kendisini görememiş olsak bile…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post