X

Tesla menzil değerleri neden düştü?

Tesla, ABD’deki Model Y, S ve X araçları için açıkladığı menzil değerlerini düşürerek bazı donanımlardaki rakamları yüzde altıya kadar azalttı. Tesla’nın çevrimiçi konfigürasyon aracı, Model Y’nin Performance donanımı için önceki 303 mil yerine artık 285 mil tahmini menzil gösteriyor. Bununla birlikte Model Y Long Range 330 milden 310 mile düşerken, Model X’in Plaid modeli 333 milden 326 mile düştü. Model S Plaid için belirtilen menzil değerleri de güncellendi.

Ancak bu değişiklikler Tesla’nın İngiltere ve AB listelerinde yapılmadı. Cybertruck, Model 3 ve Model Y gibi diğer araçların menzilleri ise değiştirilmedi.

Tesla, düşürülen menzil tahminleri için bir açıklama yapmadı. Drive Tesla, şirket içi belgeleri inceledikten sonra değişikliklerin iki şeyle ilgili olabileceğini belirtiyor. Birincisi, Tesla tarafından yapılan ve daha fazla enerji gerektiren “konfor ve işlevsellik iyileştirmeleri”, ikincisi ise “daha yüksek tüketim ve toplam menzilde hafif bir düşüş” ile sonuçlanan revize edilmiş EPA test gereksinimlerinin uygulanması.

  • Tüm otomobil haberleri için tıklayın

Ayrıca bu durum Tesla için ilk değil. Daha öncesinde EPA, Elon Musk’ın 2020 yılında Tesla Model S Long Range için 400 millik menzilini abarttığını iddia etmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında Adalet Bakanlığı, birçok rakamın kasıtlı olarak şişirildiğine dair raporların ardından Tesla’nın tahmini kilometre performansına ilişkin bir soruşturma başlattı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post