X
    Categories: Pazarlama

Tesla neden bu kadar tercih ediliyor? İşte 6 nedeni…

Tesla, EV otomobil endüstrisinde pek çok farklı başarı elde etti. Her ne kadar tamamen elektrikli bir otomobil yapan ilk şirket olmasa da (ilk elektrikli otomobil 1890 yılında üretildi), tamamen elektrikli bir otomobili seri üretimle satışa sunan ilk şirket oldu.

Peki, Tesla neden bu kadar tercih ediliyor? İşte 6 nedeni…

1. Tesla, elektrikli otomobil pazarını şekillendirdi

EV’ler, Tesla kurulmadan önce yüz yılı aşkın bir süredir yollarda geziniyordu. Hatta söylenilene göre, EV’lerin ilk yükselişi 20’inci yüzyılın başlarında gerçekleşti ve yoldaki araçların yaklaşık üçte biri elektrikle çalışıyordu. Ancak Ford Model T’nin ortaya çıkışı ve Teksas’ta petrolün keşfedilmesi ile yeni doğmaya başlayan elektrikli otomobil endüstrisinin sonu geldi. Elektrikli otomobillerin bir sonraki yükselişi, 2012 yılında Tesla Motors’un Model S’i üretmesi ve tekrar popülerleşmeleri ile başladı.

2. Tesla modelleri, içten yanmalı modellere çok benziyordu

Tesla’nın bu kadar sevilmesinin bir diğer sebebi de, sahip oldukları teknolojiye rağmen, daha önceki rakiplerinin aksine içten yanmalı otomobillere oldukça benzemeleriydi. Daha önceki elektrikli otomobiller, sürücünün almak istediği otomobiller gibi gözükmüyordu. Bunun en büyük sebebi, çoğu otomobil üreticisinin kendi araçlarını özel olarak oluşturulan platformlar üzerinde üretmesiydi.

3. Tesla markası, internet nesline hitap ediyordu

Ancak Tesla’nın popülerliğine belki de en fazla etkide bulunan özelliklerinden biri, internet nesline hitap eden özellikler sunmasıydı. Model 3 ile beraber, bu özellikler giderek daha da öne çıkar oldu.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post