X

Tesla’nın, binlerce menzil şikayetini ört bas etmek için gizli bir ekip kurduğu iddia edildi

Geçtiğimiz Mart ayında Alexandre Ponsin, yeni satın aldığı ikinci el 2021 Model 3 Tesla’sıyla Colorado’dan Kaliforniya’ya yolculuğuna çıktı. Kısa süre sonra, özellikle soğuk havalarda, bazen beklenen ve reklamlarda bahsedilen menzilin yarısından daha azına ulaştığını fark etti ve arabanın ciddi bir kusuru olduğunu düşündü.

Ponsin, Tesla ile temasa geçti ve Kaliforniya’da bir servis randevusu aldı. Daha sonra kendisine “uzaktan teşhisin pilinin iyi durumda olduğunu belirten” ve ardından “ziyaretinizi iptal etmek istiyoruz” diyen iki kısa mesaj aldı. Ponsin’in bilmediği şey, Tesla çalışanlarına, düşük menzilden şikayet eden müşterilerin araçlarını servise getirmelerini engelleme talimatı verildiğiydi.

Reuters’ın haberine göre geçen yaz şirket, menzille ilgili olabildiğince çok randevuyu iptal etmek için Las Vegas’ta sessizce bir ekip oluşturdu. Austin, Teksas merkezli elektrikli otomobil üreticisi, ekibi görevlendirdi çünkü servis merkezleri, şirketin reklamı yapılan tahminlerine ve arabaların gösterge mesafe ölçerlerinin gösterdiği projeksiyonlara dayanarak daha iyi performans bekleyen sahiplerden gelen randevularla doluydu.

Daha önce bilinmeyen bu birimin, Tesla’nın araçlarının söylediği kadar uzağa gidemediklerinden şikayet eden rahatsız sürücülerin randevularıyla dolup taşmasının ardından kurulduğu bildiriliyor. Ekipteki personel günlük olarak kaç vakayı iptal ettiğini rapor ediyor ve kapatılan her bir vakanın şirkete yaklaşık 1.000 dolar kazandırdığını söylüyordu. Bazı ekip üyelerinin, başarıyla iptal edilen randevuları, telefonlarını sessize alıp kutladıkları bile iddia ediliyor. Reuters’a göre, Tesla ofislerinde bir alkış tufanı kopuyormuş.

Tesla’nın artık aktif olmadığı bildirilen Yönlendirme Ekibi’nin, haftada 2.000’e kadar vaka aldığı ve bunların yaklaşık 750’sini iptal etmesi bekleniyordu. Ekip üyelerine, şikayette bulunan müşterileri aramaları ve vakaları mümkün olan en kısa sürede kapatmaya çalışmaları talimatı verildi. Kızgın bir müşteri Tesla’nın çağrısına hemen yanıt vermezse, ekip müşterinin “yanıt vermemesi” nedeniyle vakayı kapatıyordu. Bir müşteri çağrıya cevap vermeyi başardığında, çalışanlara çağrıyı en fazla beş dakika içinde tamamlamaya çalışmaları söyleniyordu.

Ekibin operasyonları hakkında bilgi sahibi olan bir kişi Reuters’a yaptığı açıklamada, “Binlerce müşteriye araçlarında hiçbir sorun olmadığı söylendi” dedi.

Tesla’nın yüksek menzil tahminlerine ilişkin şikayetler yeni değil. Edmunds’un 2021 tarihli bir raporu, test ettiği her modelin EPA menzil tahminlerinin altında kaldığını ve 2020 Model X Long menzilinin genellikle 30 milden fazla eksik kaldığını belirledi. Tesla bu bulgulara itiraz etti, ancak Edmunds aylar sonra bunları tekrarladı. Daha yakın bir zamanda Tesla, araçlarının soğuk havalarda ortalama olarak ilan edilen menzillerinin yaklaşık yarısında kaldığını söyleyen Güney Koreli düzenleyiciler tarafından 2,2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post