X

Tesla’nın en üst modelinin kâbusu: Yeni Lucid Air Sapphire!

Yenilmez ve güçlü olan Tesla Model S Plaid, Drag yarışlarından sıcak turlara kadar her şeyde, rakiplerini adeta yok ediyor. Ancak, Plaid’i yerle bir edecek yeni bir rakip var. Dünyanın en güçlü üretim sedanı olarak lanse edilen elektrikli Lucid Air Sapphire‘a merhaba deyin.

Yeni tanıtılan Air Sapphire ile ilgili her şey harika görünüyor. Rakamlarla başlayalım. Lucid henüz kesin güç çıkışlarını söylemedi ancak performans varyantının üç motorlu bir güç aktarma sisteminden 1.200 beygir gücü ürettiğini ve iki saniyeden daha kısa sürede 100 km hıza ulaşabileceğini söylüyor.

Araçta oldukça akıllı bir sistem bulunuyor. Önde tek bir motor varken, arka tarafta ek iki motor daha bulunuyor. Bu ek motorlar teknolojik gelişmeler, yeni ısı eşanjörü teknolojisini ve yüksek bir soğutma sıvısı özelliğini içermekte. Air Sapphire, dört saniyeden daha kısa bir sürede 160 km hıza ulaşabiliyor.

Lucid, bu rakamların “Ekstra maliyetli ekipman yükseltmeleri olmadan” elde edilebileceğini belirtiyor. Bir hatırlatma olarak, Model S Plaid, iddia edilen 1,99 saniyede 100 km hıza çıkıyor ve aracın hızı maksimum 320 km ile sabitlenmiş. Bundan etkilenen Lucid, Sapphire’ın en yüksek hızının 320 km olduğunu söyledi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post