X
    Categories: Pazarlama

Tesla’nın oto pilotu mahkemeden galip ayrıldı!

2019 yılında, Wettbewerbszentrale (Rekabet Merkezi) adlı adil bir rekabet Alman gözlemcisi, Tesla’nın araçlarının tam otonom olmadığı için yanıltıcı olduğunu söyleyerek Autopilot ve Full Self-Driving adlarının yanlış reklamı nedeniyle Tesla’ya dava açmıştı. Şimdi, bir Alman mahkemesi temyizde Tesla lehine karar verdi.

Daha önce, bir Münih mahkemesi 2020’de hem FSD hem de Otopilot’u çevreleyen pazarlamanın yanıltıcı olduğunu söyleyerek EV otomobil üreticisine karşı karar vermişti. Marka şu anda Model 3’ten Model S’e kadar tüm ürün yelpazesinde her iki sistemi de sunuyor.

Daha yüksek bir bölge mahkemesi olan Via Tesla Mag, geçen yıl Ekim ayında yeni bir karar verdi. Ancak, kararla ilgili başvurular ilk kez medya tarafından doğrulanmış oldu. Rekabet Merkezi ve diğer birkaç isimsiz şirket, Tesla’nın her iki teknolojiyi de uygun şekilde pazarlamadığını iddia ediyor.

Ek olarak grup, Tesla’dan Almanca web sitesinde, araçlarının “şehirde otomatik sürüş” yapabildiğini söyleyen dili değiştirmesini istedi. Bunun Almanca’da gerçek bir çeviri olmadığını ve daha çok İngilizce’de “şehirde kendi kendine sürüş” gibi okunacağını belirtmeliyiz.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post