X
    Categories: Sosyal Medya

TikTok’tan viral şarkıları bulduran yeni uygulama!

Dans videoları ve ilginç şarkılarıyla gündemden düşmeyen TikTok, nihayet kendi dijital müzik servisini duyurdu. Apple Music ve Spotify ile rekabet etmesi beklenen TikTok Music, hem tanınmış hem de bağımsız sanatçıların önünü açacak. Ayrıca TikTok’taki viral şarkıları bulmak da çok kolay olacak.

TikTok Music ne zaman kullanıma açılacak?

TikTok bir süredir test ettiği dijital müzik servisi TikTok Music’i belirli ülkelerde erişime açtı. Sanatçıların şarkılarının yanı sıra TikTok fenomenlerinin özel içeriklerinden oluşan bir kataloğa yer verecek. Bu konuda hem YouTube’la hem de Spotify’la rekabet edecek.

Önümüzdeki aylarda daha fazla ülkeye yayılacak olan TikTok Music, şu anda yalnızca Brezilya ve Endonezya’da kullanılabiliyor. Reklamlı kullanımı ücretsiz olarak sunulan müzik servisi, ayrıca Spotify benzeri bir premium abonelik katmanına yer verecek.

TikTok CEO’su Alex Zhu’nun açıklamasına göre yeni platform, her türden müziksever için değerli bir kaynak olacak. Özellikle TikTok’taki dans videolarında yer alan şarkılar için özel listeler hazırlanacak. Bu sayede sosyal medyadaki viral müzikleri bulmak da kolaylaşacak.

TikTok Music’in yakında TikTok uygulamasıyla daha fazla entegrasyon sunması da mümkün. Örneğin, platformda yer alan bir müziği dinlemek isterseniz doğrudan Music uygulamasına yönlendirilebilirsiniz. Ancak şu anda iki ülkede sınırlı kullanıcı tabanıyla test edildiğini belirtmek gerekiyor.

Son yıllarda TikTok, e-ticaret platformu TikTok Shop ve mobil oyun platformu TikTok Games dahil olmak üzere bir dizi yan ürünü piyasaya sürdü. Ancak bu hizmetlerin de belirli ülkelerde test aşamasında olduğunu biliyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post