X

TOGG almayı düşünenler dikkat! Herşey düşündüğünüz gibi tozpembe olmayabilir!

Politikacılar iddialı hedefler belirliyor, üreticiler yeni otomobiller ve yeni teknolojiler vaat ediyor. Genel anlatıya inanırsak, emisyonsuz gelecek kesin gibi görünse de karşımıza küçük bir sorun çıkıyor. Ancak, sektördeki birçok kaynağa göre, bu hızdaki geçiş oranını desteklemek için yeterli lityumumuz yok. Gezegende yeterince lityum olabilir, ancak onu yeterince hızlı çıkaramıyoruz. Çıkardığımız lityumu yeterince hızlı da işleyemiyoruz.

Dünya genelinde birçok hükümet tarafından kabul edilen ve elektrikli otomobillere geçişe yardımcı olmak üzere tasarlanan yeni kurallar ve teşvikler büyük olasılıkla işleri daha da kötüleştirecek. ABD’nin yeni federal elektrikli araç vergi kredisini ele alalım: Bu kredi, araç ABD’de ya da ABD’nin serbest ticaret anlaşması yaptığı bir ülkede üretildiği sürece yeni bir elektrikli araç satın alanlara 7.500 dolara kadar indirim sağlıyor. Bu indirimi elde etmek için ayrıca bataryanın da Kuzey Amerika’dan temin edilen hammaddelerden yapılması gerekiyor.

Elektrikli otomobile geçiş sanılandan zor olabilir! İşte sebebi

Piedmont Lithium’un CEO’su Keith Phillips’e göre bu, sadece az sayıda otomobilin vergi kredisine hak kazanacağı anlamına geliyor. Eninde sonunda tedarik ve işlemenin gelişeceğini, ancak şu anda veya yakın gelecekte tüm talebi karşılama şansının olmadığını açıklıyor. Phillips’e göre 2030 elektrikli otomobil üretim hedeflerine ulaşmak imkansız, zira tüm dünyada yeterli lityum üretim kapasitesi olmadığı iddia ediliyor.

Lityum üretimi sadece lityumun kendisinden ibaret değil, yeterince hammaddeye sahip olsak da çözülecek pek çok problem var. Örneğin Piedmont Lithium ABD’de biri Tennessee’de 2023 yılında, diğeri de Kuzey Carolina’da bir yıl sonra açılması planlanan iki işleme tesisi daha inşa ediyor. Buradaki sorun ise ilerlemeyi engelleyen izin süreci olmasıyla bilinen bürokrasi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post