Togg ile ilgili gün geçtikçe yeni haberler gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen otomobilin renklerini de nihayet görebilmiştik.
Bugün itibarıyla ise Togg’un seri üretimi için ilk adım atıldı ve Gemlik tesisinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta dikkat çeken detayları sizler için derledik.
Togg, Gemlik tesisinde!
Karakaş konuşmasında “Biz yola çıktığımız zaman otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bunu yaparken de iki tane hedefimiz vardı. Bunlardan biri Türkiye’nin %100’üne sahip olduğu bir mobilite markası yaratmak. İkincisi de, görüyoruz, küresel trendde cep telefonunun başına gelen otomobillerin de başına geliyor.“dedi. Karakaş, akıllı bir cihaz olarak tasarlanan aracın kendi ekosistemi olacağını ve diğer geliştiricilerle birlikte ekosistemin genişleyeceğini ifade etti.
Geliştirme sürecinin başlangıcı, test süreci ve Temmuz ayında yapılan testleri anlatan Karakaş, tasarım hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Akıllı cihaz olarak tasarlanan aracın ve ekosisteminin gelişimini açıkladı. Geliştirme sürecinde siber güvenlik, oyunlaştırma gibi alanlar için start uplar ile çekirdek oluşturduklarını ifade etti. İlk etapta kampüste 175 bin, ikinci aşamada 375 bin araç üretilebileeği ifade edildi.
TOGG mu Togg mu sorusu cevap buldu.
CEO Gürcan Karakaş, Togg’un artık TOGG olarak yazılmadığını, daha samimi ve sıcak bir isim olması için küçük harflerle yazıldığını bildirdi.
Şarj istasyonları konusuna da değinen Karakaş, 1000 hızlı şarj istasyonu olacağını açıkladı.
Yeni Togg modelleri geliyor
SUV Sedan, açılışın sürpriz otomobili oldu ve ilk kez Gürcan Karakaş’ın sunumuyla gösterildi. Cross Coup modeli üzerindeki perde de kalkmış oldu. Araçlar sırasıyla 2024 ve 2025’te yollarda olacak.
Batarya araçta kullanıldığı gibi temiz enerji depolamakta da kullanılacak. Blok zincirler ve akıllı kontratlar konusuna da değinen Karakaş, bu altyapıların ekosistem içi iletişim için kullanılacağını ifade etti.
Hisarcıklıoğlu, 2024 yılından sonra, Avrupa’nın önde gelen bir otomobil ülkesinden başlayarak Togg’un ihracatının başlayacağını söyledi. Aracın yerli olacağını, markanın yerli olacağını, montaj yapmak yerine artık montaj yaptıracaklarını söyledi. Ayrıca dışa bağımlılığın azaltılacağını, kritik teknolojileri ithal eden değil, ihraç eden olacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: Webtekno