X
    Categories: Pazarlama

TOGG’a örnek olabilecek “Sürerken şarj etme” dönemi EV’ler için geliyor!

Elektrikli araçların en önemli dezavantajlarından birisi de bataryalarıdır. Piyasada olan EV’ler, uzun şarj süreler ve yoğunlukla seyahat edilen otoyollarda bulunmayan şarj istasyonları nedeniyle çok tercih edilecek gibi durmuyor. Ancak ABD’li bazı yetkilileri, eyalet otoyollarının altına “endüktif şarj cihazları” inşa ederek bu sorunun kısmen hafifletilebileceğine inanıyorlar.

Elektrikli araçların şarj sorununa çözüm geliyor

TOGG, yerli olarak ülkemiz için oldukça iyi bir atılım oldu. Ancak diğer bütün EV’lerde olduğu gibi yeni teknolojide, uzun şarj süreleri ve batarya konusunda halen çözülemeyen bazı durumlar söz konusu.

Central Florida Expressway Authority ( Florida eyalet idare ofisi), ENRX isimli Norveçli bir startup projesine, Orlando yakınlarındaki State Route 516’ya bir 2 km uzunluğunda endüksiyon şarj sistemli bir test şeridi inşa etmek için 13,3 milyon dolarlık bir sözleşme verdiğini açıkladı. Şirket, “dinamik kablosuz şarj” teknolojisinin binek araçları, ağır hizmet ticari kamyonlarını ve orta hizmet kamyonetlerini şarj edebileceğini iddia ediyor.

Sistem kısaca, aküye bağlanan ve herhangi bir EV’in altına takılabilen tescilli bir şarj alıcı pedi kullanacak. Yola gömülü bobinler, otoyolda seyredilen hızlarda bile aracın aküsüne 200 kW’a kadar güç sağlayıp şarj edecek.

ENRX CEO’su Bjørn Eldar Petersen yeni teknoloji hakkında verdiği basın açıklamasında, “Sürüş sırasında şarj edebildiğinizde, menzil endişesi ve sık sık şarj durmaları geçmişte kalacak. Endüksiyon teknolojisindeki benzersiz uzmanlığımız, yüksek hızlarda bile 200 kW’ta şarj sağlamamıza olanak tanıyor. Başka hiç kimse benzer bir şey sunacak teknolojiye sahip değil.” dedi.

Buna benzer teknolojiler birkaç yıldır var ama 100kW’tan daha az güç sağlıyorlar. Aynı şekilde, sabit hızlı şarj istasyonları yalnızca 150 kW’a kadar güç sağlarken, yolda giden bir aracın 200 kW şarj etmesi biraz zor gibi görünüyor.

Şirket çok fazla ayrıntı açıklamasada sisteminin şu anda üretilen hemen hemen her EV’ye uygulanabilecek kadar esnek olduğunu belirtti. Sunacakları yeni altyapının sözde hava koşullarına da dayanıklı olduğunu ve kurulduktan sonra bakım gerektirmediğini de belirtiyorlar. Ülkemiz içinde böyle startupların ortaya çıkması hem TOGG hemde diğer EV’ler için avantaj gibi görünüyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post