X
    Categories: Pazarlama

Trafikte yeni dönem başladı! Taşıt ve yolcu kuralları değişti

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

Tüm yolcuların kemerleri takılmadan araçlar harekete geçemeyecek. Kurala uymayan kişiler ise polise bildirilecek. Ayrıca olası bir kaza durumunda sigorta şirketleri kemer takılmaması durumunu yolcu hatası olarak tanımlayarak tazminat davası açabiliyor.

Yaşı eskiyen araçlarda bu donanım olmayabiliyor veya düzgün çalışmayabiliyor. Dolayısıyla artık yapılacak denetimlerle birlikte bu araçlarda sorunsuz bir şekilde çalışan kemer sistemleri olmadığı durumlarda trafikten men edilebilecek.

Buna ek olarak, çocuklara özel emniyet kemerlerinin de olması zorunlu bir hale geldi. Taksilerde en az 1 adet olacak şekilde, emniyet kemeri bulundurması zorunlu araçlarda koltuk sayısının en az 10’da 1’i kadar çocuk bağlama sistemi olması gerekiyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post