X
    Categories: Pazarlama

Tüm dünya korku içinde! Maymun Çiçeği nasıl bulaşıyor?

Maymun çiçeği virüsü vakaları ABD ve Batı Avrupa’da ortaya çıkıyor. Londra, Madrid, Lizbon, Roma ve Stockholm‘de rapor edilmiştir. Genellikle vakalar, virüsün çok daha yaygın olduğu Afrika’ya yakın zamanda seyahat eden insanlarla bağlantılıdır.

Ne İspanya ne de Portekiz ülkelerinde daha önce virüsü bildirmemişti. ABD bu hafta ilk vakalarını görüyor, ancak hastalık aslında nedir ve ne kadar tehlikeli olabilir?

Maymun Çiçeği (Monkeypox) nedir?

Monkeypox, tipik olarak batı ve orta Afrika’da bulunan ve yeni vakaları garip bir anomali haline getiren viral bir enfeksiyondur.

Semptomlar, covid-19’un ilk belirtilerine benzer, ancak önemli bir fark vardır . Diğer birçok çiçek hastalığı gibi, hastalığı olan bir kişide kızarıklık olur. Bazen benzer görünümünden dolayı suçiçeği ile karıştırılır .

Genellikle semptomlar dört hafta içinde kaybolur.

Belirtileri nelerdir?

Monkeypox’un belirtileri çiçek hastalığına oldukça benzer. Ateş, kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri, baş ağrısı, titreme ve bitkinliğe yol açabilirler.

Çiçek hastalığından daha az şiddetli olmakla birlikte, maymun çiçeği ayrıca vücudun her yerinde kızarıklığa neden olabilir. Bu döküntüler kabuklanmadan önce farklı aşamalardan geçerek çeşitli değişikliklere uğrar.

Maymun Çiçeği virüsü ölümcül mü?

Virüsün iki türü var. Biri, Batı Afrika türü, yüzde 1 ölüm oranına sahip. Kongo‘dan ikinci, yüzde 10’luk bir ölüm oranına sahip.

Yakalamak kolay mı?

Hastalığa yakalanmanın oldukça zor olduğu düşünülse de, bir kişiden maymun çiçeği kapmak mümkündür . Enfekte bir hayvandan maymun çiçeği kapmak çok daha yaygındır. Bu genellikle bir ısırık veya vücut sıvılarına dokunma yoluyla olur.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post