X

Türkiye karavan fiyatları – Nisan 2021

Türkiye karavan fiyatları ile ilgili yaptığımız araştırmada sizlere piyasanın genel durumu hakkında bilgi veriyoruz.

Koronavirüs ve pandemi kavramlarının hayatımıza girmesiyle beraber insanların tatil ve gezme alışkanlıkları da değişti. Herkesin kullandığı ortamlarda konaklamak yerine evini yanında taşımak daha cazip hale gelmeye başladı.

Bu trend sadece Türkiye’de değil dünyada da giderek popüler olmaya başladı. Bunun sonucu olarak da karavan satışlarında büyük bir patlama yaşandı. Buna ek olarak Türkiye’de irili ufaklı birçok karavan markası doğdu ve halen yenileri bu sektöre girmeye devam ediyor. Hal böyle olunca ülkemizdeki karavan fiyatları ve çeşitleri de artmaya başladı.

Karavanlar birçok türde olmakla beraber temelde çekme karavan ve motorlu karavan olmak üzere ikiyi ayrılıyorlar. Çekme karavan için otomobil ya da kamyonet tarzı bir araç gerekiyor. Çekme karavanların tek başına hareket edebilme gibi bir özelliği yok. Motorlu karavanlar ise adından da anlaşılacağı gibi bir aracın üzerine inşa edildikleri için tek başlarına istedikleri yere gidebiliyorlar.

Karavanların tek bir üretim şekli yok. İsterseniz eski bir otobüsü alıp bir karavana dönüştürebileciğiniz gibi kendiniz bir şase alarak çekme bir karavan da yapabilirsiniz. Kabiliyet, biraz bütçe ve bolca zamanınız varsa bu tarz bir çalışmayı kendiniz de yapmanız mümkün. Ancak güvenli ve zahmetsiz bir karavan sahibi olmak isterseniz bu işi hazır olarak yapan yerlerden satın almanız da mümkün.

Nisan 2021 itibariyle sıfır olarak satılan ve içinde yaşanabilecek malzemelerin bulunduğu çekme bir karavanı 30-35 bin TL’den başlayan fiyatlarla satın alabiliyorsunuz. Bu rakam karavanın büyüklüğü ve sunduklarına göre 150-180 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Motorlu karavanlarda ise sıfır bir araç ile bu tarz bir işe girişmek isterseniz 250-300 bin TL’den başlayan bütçeleri gözden çıkarmanız gerekiyor.

Elbette sıfır araç kullanmak yerine ikinci el bir araç alıp bunun üzerine bir karavan inşa ettirmeniz ya da bilgi, tecrübe ve kabiliyetiniz varsa kendiniz yapmanız da mümkün. İlerleyen satırlarda sizlere sahibinden.com üzerinden seçtiğimiz karavanlardan bir kaçını göstereceğiz.

Yukarıdaki satırlarda yazdığımız gibi karavan konusu ucu açık bir konu. 30-40 bin TL’ye de karavan bulabileceğiniz gibi birkaç milyon TL’ye de satılan karavan bulabilirsiniz.

Fiyatların haberin hazırlandığı tarihteki ilanlarda yer alan rakamlar olduğunu belirtelim.

İlk örneğimiz yerli bir üretici olan NK karavanın çekme karavan kategorisindeki Güneş 3900 modeli.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post