X
    Categories: Pazarlama

Türkiye’de en çok değiştirilen ad ve soyadları belli oldu! Liste yayınlandı

Bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadlarında değişiklik yapabilme imkanı verildi. İl ve ilçe idare kurulu kararıyla ad soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişinin ise ismini değiştirdi. İşte, en çok değiştirilen isim ve soyadlar…

24 Aralık 2022’ye kadar başvurular devam edecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022’ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceğini bildirdi.

433.488 kişi faydalandı

Ad ve soyadı kaynaklı sıkıntı yaşayan vatandaşlar düzenlemeye yoğun ilgi gösterdi. Ad-soyad değişikliği uygulaması ile 2017 yılından bu yana 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi.

En çok değiştirilen isimler belli oldu

Belirtilen sebeplerden ötürü ad soyad değişikliği yapan vatandaşlar en çok “Yunis, Memet, Rabiye, Hava, Esme, Ümüt, Sümeyya, Firdes, Perişan, Sadet” isimlerini değiştirdi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post