X

Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasıyla birlikte “trol savaşına” başladı

Twitter, Elon Musk’ın şirketi resmi olarak satın almasının ardından nefret içeren tweet’lerdeki artışla mücadele ediyor. Platformun güvenlik ve dürüstlük başkanı Yoel Roth, platformda nefret söylemi yaymak için organize bir çaba gördüğünü ve buna karşı önlemler almaya başladığını duyurdu.

Roth’a göre, “az sayıda” hesap, kullanıcıların Twitter’ın içerikle ilgili politikalarını düşünmelerini sağlamak amacıyla son iki gün içinde “iftiralar ve diğer aşağılayıcı terimler” içeren bir dizi tweet yayınladı. Roth, 300 hesabın belirli bir karalama yöntemi kullanarak 50.000’den fazla tweet gönderdiğini ve söz konusu hesapların neredeyse tamamının sahte olduğunu söylüyor.

Musk, Twitter’ın politikalarında henüz herhangi bir değişiklik yapmadığını belirtse de bazı kullanıcılar, platformun içerik denetleme kurallarının Musk’ın başında olmasıyla daha esnek hale geleceği izlenimi edinmiş durumda. Ünlü milyarder, daha önce kendisini bir “özgür konuşma savunucusu” olarak tanıtmış ve Twitter’ı “özgür bir konuşma platformu” yapmak istediğini söylemişti. Bu, Twitter’ın, bazı kullanıcıların platform kurallarının sınırlarını test etmek amacıyla şimdiden yaymaya başladığı nefret söylemi ve yanlış bilgileri nasıl ele almayı planladığı konusunda endişelere yol açtı.

Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, belirli bir gönderiyi kaldırmaya veya bir kullanıcının hesabını eski durumuna getirmeye karar vermek için, çok çeşitli bakış açılarına sahip üyelerden oluşan bir “içerik denetleme konseyi” kurmayı planladığını söyledi. Ayrıca, ilgili reklamcılara hitaben bir tweet gönderdi ve Twitter’ın “her şeyin serbestçe yapılabileceği bir ortam” haline gelmesine izin vermeyeceğini belirtti. General Motors, platformun gittiği yönden endişelerini dile getirerek Twitter’daki reklam kampanyalarını durdurmuştu.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post