X
    Categories: Pazarlama

Twitter kullanıcılarına kötü haber! Bu özellik kısıtlanacak

Twitter kullanıcıların bir twette mention kullanması özelliğine kısıtlama getirmeyi hedefliyor. Twitter’ın en güzel yanlarından biri, herhangi bir herkese açık kullanıcıya, kullanıcı adlarına hızlı bir @ ekleyerek direkt olarak ulaşabilmeniz. Twitter ile ilgili en kötü şeylerden biri, bu özelliği kötüye kullanmanın çok kolay olması. Bu yüzden şirket artık bu kötüye kullanımın önüne geçecek adımlar atmaya başlıyor.

Twitter kullanıcılarına kötü haber! Bu özellik kısıtlanacak

Gizlilik araştırmacısı ve mühendis Jane Manchun Wong’a göre şirket, @ bahsetmelerini tamamen engelleme veya onları zaten sizi takip eden kişilerle sınırlama yeteneğini test ediyor. Twitter gizlilik tasarımcısı Dominic Camozzi başlangıçta özelliğin çalıştığını doğruladı.

Kullanıcılara @ bahisleri üzerinde daha ayrıntılı bir denetim vermek, yanıtları sınırlama ve ileti dizilerinden kendinizden bahsetmeme gibi Twitter’ın diğer son gizlilik özellikleriyle aynı doğrultuda olacak. Zira son dönemlerde artık sosyal medya platformları arasında gizlilik son derece önemli. Şirket platformdaki troller ile mücadele etmek için bazı kısıtlamalar getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda şirket bir çok kısıtlama ve denetim aracı getirebilir. Ancak bunlar kullanıcı deneyimini iyleştirmek ve güvenliği sağlamak gibi sebeplere dayandığı için kullanıcılar tarafından da tepkiyle karşılanmayacaktır. Fakat tabi ki özellikle ifade özgürlüğünün ön planda olduğu bir platformda kısıtlayıcı özellikler can sıkıcı olabilir.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post