Web sitesi, abonelik hizmeti için ödeme yapan üyeler için metin tabanlı 2FA’yı özel ve ücretli bir özellik haline getirdi. Twitter Blue üyesi olmayan üyeler bu özelliği henüz etkinleştirmedilerse artık etkinleştiremeyecekler ancak zaten kullanmakta olanları, yöntemi devre dışı bırakmak ve başka bir kimlik doğrulama türünü etkinleştirmek için 20 Mart’a kadar süreleri olacak. Twitter, bu tarihten önce geçiş yapamazlarsa 2FA’larını devre dışı bırakacak.
Twitter yaptığı duyuruda, “telefon numarası tabanlı 2FA’nın kötü aktörler tarafından kötüye kullanıldığını” gördükten sonra bu kararı verdiklerini söyledi. Ancak bazı eleştirmenler, Twitter’ın açıklamasından şüphe duyuyor ve şirketin gerçek niyetinin abonelik hizmetiyle sunduğu özelliklerden biri olarak SMS 2FA’yı eklemek olduğunu düşünüyor. Not etmek gerekirse, bir Blue aboneliği ayda 8 ila 11 ABD Doları veya yılda 84 ABD Doları arasında ve kullanıcının adının yanına bir onay işareti ekliyor.
Twitter ücretli özelliklerin dozunu kaçırdı! Bu da mı ücretli olacak!
Twitter’ın gerçek niyeti ne olursa olsun, web sitesinde iki faktörü etkinleştiren çoğu kullanıcı artık oturum açma alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalabilir. Şirketin 2021 şeffaflık raporuna göre, 2FA’yı etkinleştiren kullanıcıların %74,4’ü SMS yöntemini kullanıyor. Yalnızca %28,9’u kimlik doğrulayıcı kullanıyor ve çok küçük bir kesim (%0,5) güvenlik anahtarına sahip. Ayrıca, tüm Twitter kullanıcılarının yalnızca %2,6’sı iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmiş durumda.
Şirket, “Twitter Blue üyesi olmayan aboneleri bunun yerine bir kimlik doğrulama uygulaması veya güvenlik anahtarı yöntemi kullanmayı düşünmeye teşvik ediyoruz” dedi. “Bu yöntemler, kimlik doğrulama yöntemine fiziksel olarak sahip olmanızı gerektirir ve bu hesabınızın güvende olduğundan emin olmanın iyi bir yoludur.”
Kaynak: Teknolojioku