X
    Categories: Sosyal Medya

Twitter’da mavi tik dönemi resmen başladı: İşte ücreti ve detayları

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı satın alarak herkesin dikkatini çeken Elon Musk, platforma yönelik ilk ciddi iyileştirmesini bir nevi statü göstergesi olan mavi tik uygulamasını halka açarak yaptı. Tabi Elon Musk’ın bu hamlesinin arkasında yatan sebep, bu platformu özgürleştirmek ya da halka yaklaştırmak değil tamamen para kazanmak olduğu da malum.

Nitekim her ne kadar ünlü milyarder yaptığı paylaşımlarda “44 milyar doları ayda 8 dolar kazanmak için ödedim, haklısınız” gibi kinayeli sözler söylese de, arka planda amacının bu sayede bir gelir döngüsü yaratmak olduğu kesin.

Twitter’da mavi tik dönemi resmen başladı: İşte ücreti ve detayları

Birçok kesimden gelen eleştirilere rağmen geri adım atmayan Elon Musk, geçtiğimiz gün itibariyle mavi tik uygulamasını resmen yürürlüğe koydu. İlk olarak iOS kullanıcılarının beğenisine sunulan yeni özelliğe göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da Twitter Blue aboneliğini başlatan herkese mavi tik rozetinin verileceği duyuruldu. Tabi burada Twitter Blue abonelik ücretinin aylık 7,99 dolar olarak belirlendiğini de hatırlatalım.

Öte yandan Twitter Blue özelliği her ne kadar son zamanlarda mavi tik ile özdeşleştirilmiş olsa da, aslında bu abonelik sistemi kullanıcılar için pek çok önemli özelliği de bünyesinde bulunduruyor. Nitekim yapılan bir paylaşımı henüz kimse görmeden tamamen silme ya da yine yapılan paylaşımları bu defa 30 dakika içerisinde 5 kez düzeltebilme gibi imkanlar şu an için yalnızca Twitter Blue kullanıcılarına has özellikler.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post