X

Twitter’dan OLED Android cihazlar yeni gelişme

OLED cihazlar teknolojisi sayesinde kullanıcılara daha canlı ve gerçekçi renk imkanı sunabiliyor. Ayrıca OLED ekrana sahip cihazlarda siyah renkli herhangi bir uygulama kullanılırken belirli bölgelerdeki ledler anlık olarak devre dışı kaldığı için güç tasarrufu imkanı sunuyor. Twitter birkaç ay önce iOS cihazlar için yayınladığı karanlık mod seçeneğini Android‘e getirmeye hazırlanıyor.

Twitter Lights Out modu ile tasarruf sağlayacak

Kullanıcıların karanlık mod adı verilen temaları tercih etmesinden dolayı uygulama geliştiricileri çeşitçi çözümler üretiyor. Twitter karanlık mod özelliğini 2016 yılında kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Geçtiğimiz aylarda yeni çıkan iPhone modelleri için Lights Out modunu yayınlayan şirket şimdi de Android uygulamasına entegre ediyor.

iPhone Lights Out modu kullanıcılar tarafından olumlu geri bildirim almıştı. Kullanım oranlarının artması ve kullanıcıların memnuniyeti ile Android uygulaması için de çalışmalara başlayan şirket test kullanıcılarına deneme imkanı sunuyor. 8.19.0 sürümü ile birlikte gelecek olan mod şimdilik Alfa sürüm test cihazlarında kullanılabiliyor.

Son kullanıcı için yeni sürüm indirilebilir hale geldiğinde birkaç işlem ile modu aktif edebileceksiniz. Uygulamadaki ayarlar sekmesinde bulunan Görüntü ve Ses bölümüne tıkladıktan sonra Karanlık Mod Görünüm Seçenekleri arasında bulunan Lights Out modunu seçebilirsiniz.

Her ne kadar akıllı telefonların batarya kapasiteleri artmış olsa da aktif kullanımda çoğu telefon istenilen performansı gösteremiyor. Bu sorundan yola çıkarak geliştirmeler yapan Twitter Android kullanıcıları için de Lights Out modunu yayına almaya hazırlanıyor. Bu özellik ne yazık ki sadece Twitter uygulaması kullanıldığında tasarruf sağlayacak.

8.19.0-alpha.03 sürümü şimdilik APK sitelerinde de mevcut değil. Bu yüzden yeni modu deneyebilmek için bir süre beklemeniz gerekiyor. Ayrıca Twitter Android Test ekibine başvuruda bulunarak yeni özellikleri ilk deneyen kişilerden olabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post