X

Twitter’ın yeni açıklaması bir devrin daha sonunun geldiğini gösteriyor

Dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra eskisine nazaran çok daha fazla konuşulmaya başlanan Twitter, yine ilginç bir gelişmeyle gündeme geldi. Twitter kullanıcılarının fazlasıyla aşina oldukları üzere, mobil cihazlardan yapılan paylaşımlarda o kullanıcının hangi telefondan bu paylaşımı yaptığı bilgisine de yer veriliyordu. Örneğin iPhone vasıtasıyla paylaşılan bir tweet’de iPhone tarafından gönderildi etiketini görmemiz mümkün olabiliyordu.

Ancak Elon Musk, yaptığı açıklamada bu özelliğin an itibariyle kaldırıldığını duyurdu. Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada: “Tweet’lerde bu tweetlerin hangi cihaz tarafından atıldığını göstermekten vazgeçeceğiz. Açıkçası bunu şu ana kadar neden yaptığımızı bildiğimizi bile sanmıyorum.” şeklinde ifade edildiği üzere, bundan sonra söz konusu etiketleri göremeyeceğiz.

Twitter’ın yeni açıklaması bir devrin daha sonunun geldiğini gösteriyor

Öte yandan kimi çevreler söz konusu hamlenin Elon Musk’ın Apple’a karşı misillemesi olabileceğini düşünüyor. Bu düşüncenin sebebi ise, Apple’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Twitter’a bir süre reklam vermeyeceğini ve bu kararlarının sebebinin ise platformun şu an için güvenilir olmaktan uzaklaşmış olmasını söylemişti. İşte geçmişte birçok önemli rakibinin üst düzey yöneticilerinde görülen “iPhone tarafından gönderildi” etiketinin en çok Apple’ın işine yaradığı düşünüldüğünde, söz konusu iddiaların doğru olabileceğini kabul etmek yerinde bir karar olacaktır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post