X

Ubisoft, kullanıcı hesaplarını silme tartışmasına açıklık getirdi

Hafta sonu internette çıkan haberlerde Ubisoft’un uzun süre kullanılmayan hesapları devre dışı bırakacağı ve bu hesapla ilişkili tüm PC oyunlarını sileceği iddia edilmişti. Şimdi ise Ubisoft hasar kontrolü yapıyor ve satın alınmış oyunları içeren hiçbir hesabı silmeyeceğini söylüyor.

Bir Ubisoft sözcüsü yaptığı açıklamada, bir hesabın silinmesinden önce birkaç şeye dikkat edildiğini belirtti:

  • Hesabın oluşturulmasından bu yana olan oyun aktivitesi.
  • Hesabın kütüphaneleri: Satın alınan PC oyunları varsa, hesaplar silinmeye uygun değildir.
  • Hesabın aktif olmadığı süre, yani ekosisteme son giriş tarihi (Steam ve diğer platformlardaki Ubisoft oyunları dahil).

Sözcünün söylediğine göre; 4 yıldan daha az süre aktifliği bulunan hesaplar hiçbir zaman silinmedi. Dolayısıyla, hesabınıza bir süredir giriş yapmamış olsanız bile Ubisoft PC oyun kütüphaneniz güvende gibi görünüyor. Eğer aldığınız bir oyun yoksa ve Ubisoft hesabınızı dört yıldan daha uzun bir süre aktif görmezse askıya alacak.

Bir hesap askıya alınmış olsa bile Ubisoft, yayıncının bu hesaba sahip kişiye, 30 günlük bir süre içinde hesaplarını geri getirmeyi teklif eden üç e-posta göndereceğini söylüyor. Peki neden aktif olmayan hesapları askıya alma ya da silme zahmetine giriliyor? Ubisoft bunun Avrupa Birliği’nin GDPR tarafından belirlenen kurallardan kaynaklandığını söylüyor.

Sonuç olarak: Ubisoft hesabınıza bir süredir girmediyseniz, bu hesap altındaki oyunlarınız güvende. Ancak yine de hesabınızı aktif tutmanızı öneriyoruz…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post