X

Ucuz otomobil için son fırsat! Yarın son gün

Ülkemizde korona virüs ile başlayan süreçte gerek çip kıtlığı gerek enflasyon derken otomobil fiyatları aldı başını gitti. Buna bir de Rusya Ukrayna krizi eklenince fiyatlar iyice kontrolden çıktı. Ucuz otomobil bulmak ise imkansız oldu.

Bu kapsamda araba almak isteyenleri ilgilendiren önemli gelişmeler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ikinci el piyasasındaki fiyat haksızlıklarını kontrol altına almak ve fırsatçılığın önüne geçmek için yeni bir işlemin geleceği duyurulmuştu.

Bir süredir ikinci el araç alım satımlarında bir fırsat piyasası söz konusu. Galericiler araçları alıp direkt olarak ikinci elde daha yüksek fiyatlara dahi satmaya çalışıyordu. Böylesi kontrolsüz bir piyasada oluşacak yanlış fiyatlandırmaların önüne geçmek için hükümet tarafından bazı kararlar alındı.

Bu kapsamda kritik kararın hayata geçmesi için son gün geldi çattı, tamamen zorunlu oluyor. 15 Eylül itibarıyla araç ticareti yapanlara 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu getiriliyor. Uygulama başlamadan önce ellerindeki araçları bir bir ucuz fiyattan çıkardıklarını ifade eden sektör temsilcileri “Kar olanlarından feragat edip elimizdeki o tarz araçların birçoğunu sattık’ açıklamasında bulundu.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post