X

Ucuz TOGG modeli icin tarih belli oldu! Halka hitap edecek

Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg, geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği etkinlikte Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli için seri üretim faaliyetlerini başlattı.

Togg CEO’su önemli açıklamalarda bulundu!

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin Oto Yaşam’da yer alan haberinde Togg CEO’su Gürcan Karakaş uzun zamandır merak edilen soruları yanıtlayarak şirketin gelecek planları ve seri üretime giren C-SUV modelinin özellikleri üzerindeki sis perdesini kaldırdı. Bizde sizlerle maddeler halinde paylaşıyoruz.

Uygun fiyatlı Togg modeli ne zaman geliyor?

Togg CEO’su Karakaş ilk olarak halkın daha rahat ulaşabileceği uygun fiyatlı Togg modeli için tarih verdi. Bu versiyonun 2027 yılında satışa sunulmasının hedeflendiğini söyledi. Bu aracın da kompakt B-SUV olacağını görüyoruz. Platformun oluşturulmasına ise 2025 yılında başlanacak.

Gelecek yıl kaç otomobil üretilecek?

Togg, 2023 yılında toplam 20 bin adet üretim yapmayı hedefliyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Teşvik Belgesi’ne göre de kamunun yıllık alabileceği otomobil sayısı en yüksek 2 bin adet olacak şekilde sınırlandırılmış durumda. Yani devlet kurumları 15 yılda toplam 30 bin adet alım yapabilir. Dolayısıyla ilk yıl halka 18 bin adet satış gerçekleştirilecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post