X

Ukrayna’nın üzeri UFO kaynıyor: ‘Her yerde görüyoruz’

Henüz hakemler tarafından gözden geçirilmemiş bir ön rapor, Ukraynalı gökbilimcilerin Kiev ve çevresindeki köyler üzerinde gökyüzünde hızlı hareket eden, düşük görünürlükteki nesneleri izlemek için attığı son adımları anlatıyor. Raporda, “bilimsel olarak bilinen doğal fenomenler olarak tanımlanamayan” düzinelerce nesne gözlemlediği belirtildi.

Resmi kurumlar “tanımlanamayan hava olayları”nın referans veren UAP ifadesini kullanıyor.

Ekip, “Onları her yerde görüyoruz” diyor.

Vice konuya ilişkin haberinde bu makale için “Ukrayna makalesi özellikle dikkate değer çünkü sadece bilimin savaş sırasında ortaya çıkmaya devam ettiğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda çok sayıda gözlem yapıldığını da açıklıyor” yorumunu paylaşıyor.

Araştırmacılar, UAP gözlemlerini iki kategoriye ayırdı: “kozmik” ve “hayalet”. Rapora göre kozmikler, arka plandaki gökyüzünden daha parlak olan nesnelerdir. Ekip, bu nesnelerin “hızlı”, “şahin” ve “kartal” gibi kuş isimleriyle adlandırıldığını ve “filolarda” olduğu kadar yalnız uçarken de gözlemlendiğini yazdı.

Ekibe göre hayaletler genellikle “tamamen siyah” görünüyor.

Araştırmacılar ayrıca gördükleri UFO’ların çok hızlı olduğunu ve fotoğraflarını çekmenin zor olduğunu gözlemlediler.

Ekip, katılan iki gözlemevinden alınan gözlemleri karşılaştırarak, hayaletlerin 3 ila 12 metre genişliğinde olduğunu tahmin etti.

SAVAŞ TEKNOLOJİSİ Mİ?

Araştırmacılar, bu UFO’ların ne olabileceği konusunda spekülasyon yapmadılar. Bunun yerine, makaleleri nesneleri tespit etmek için kullanılan yöntemlere ve hesaplamalara odaklandılar.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi’nin (ODNI) 2021 raporunda en azından bazı UAP’ların “Çin, Rusya, yada herhangi başka bir ülke tarafından kullanılan teknolojiler” olabildiği yorumu yapılmıştı.

Yabancı basında bu yoruma atfen Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle UFO’ların askeri teknolojilerle bağlantılı olabileceği belirtiliyor.

Vice’ın konuya ilişkin haberinde ise “Kolay açıklama, bunların füzeler, roketler veya savaşla ilgili başka bir şey olduğu olabilir. Ancak bilim insanları doğalarının “net olmadığı” konusunda ısrar ediyorlar” deniyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post