X

Ünlü bir yatırımcıdan, 2027 yılı için akıllara durgunluk verecek bir Tesla tahmini geldi

Ünlü yatırımcı Cathie Wood, bir video röportajında ​​CNBC’ye Tesla’nın 2027 yılına kadar hisse başına 2.000 dolar değerine ulaşmasını beklediğini söyledi. Wood’un bu açıklaması, Tesla’nın gelecekte daha iyi yerlere gelmek için pazar payını büyütmek amacıyla araçlarının fiyatını birkaç kez düşürmesinden sonra net gelirinde düşüş bildirmesinin ardından, Tesla hisse fiyatının %9,75 düştüğü gün geldi.

ARK Invest’in yeni Tesla değerlemesi sorulduğunda, şirketin CEO’su Cathie Wood “2027 için beklenen ortalama değerimiz yaklaşık olarak 2.000 dolar. Bu, yükselen ve düşen piyasa durumumuz olan 1.400 ila 2.500 dolar aralığında yer alıyor” dedi.

Görünüşe göre Wood’un paylaştığı fiyata şaşırmış görünen bir başka muhabir röportaja katılarak, şirket hisselerinin ou anda sahip olduğu 163 dolarlık mevcut hisse fiyatının on katından fazla olan bu sayıyı netleştirmesini istedi. Wood, bu sayıyı doğruladı ve Tesla’nın robotaksi planının hisse fiyatını artırabilecek büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Cathie Wood, robotaksinin küresel olarak 2030 yılına kadar 8 trilyon ila 10 trilyon dolar arasında gelir sağlayabileceğini ve “hayatımızın en önemli yatırım fırsatlarından biri” olduğunu söyledi. Ayrıca, otonom araçların karayoluyla ilgili ölümleri %80 ila %90 gibi büyük bir oranda azaltacağını belirtti.

Bu tahmin için son tarih çok uzak değil, bu yüzden bazılarına çılgınca görülen tahminin zamanı geldiğinde hala unutulmaması mümkün. Eğer bu tahmin doğruysa, Tesla’ya yatırım yapanların büyük bir gelir sağlayacağı kesin. Ancak, bu tür konularda her zaman olduğu gibi, tahminlerin doğru olmama ihtimali olduğunu da unutmamak gerekiyor ve yatırım yapmayı düşünenlerin, sadece tamamen kaybetmeyi göze alabilecekleri miktarlarla yatırım yapmaları tavsiye ediliyor. Ve biz de, bunun bir yatırım tavsiyesi olmadığını belirtmeliyiz…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post