X

Uzaydaki gizemli “anahtar deliği” kafa karıştırmaya devam ediyor

Uzayla ilgili birçok gizem bulunuyor. Bunlardan biri de, Orion takımyıldızındaki NGC 1999 bulutsusunun ortasındaki karanlık bir “anahtar deliği” ve bu delik bilim insanlarının kafasını karıştırıyor. Hubble Uzay Teleskobu, bir yıldızın oluşumunun ardından kalan devasa bir toz ve gaz bulutu olan bulutsunun inanılmaz bir görüntüsünü yakaladı.

NASA, Hubble Uzay Teleskobu tarafından alınan görüntüyü Avrupa Uzay Ajansı’nın yorumlarıyla birlikte paylaştı:

ESA açıklamasında “Tıpkı bir sokak lambasının etrafında kıvrılan sis gibi, NGC 1999 gibi yansıma bulutsuları içlerindeki bir kaynaktan gelen ışıkla parlıyor” dedi. Bulutsunun ışık kaynağı V380 Orion adlı bir bebek yıldız ve görüntüde karanlık anahtar deliğinin solunda görülüyor.

Yeni yayınlanan görüntü, 1999 yılına ait eski Hubble verilerinin yeniden gözden geçirilmesinden geliyor. O zamanlar bilim insanları, kara deliğin muhtemelen ışığı engelleyen bir gaz ve toz bulutu olduğunu düşündüler. Diğer teleskoplardan elde edilen verilerle yapılan daha fazla çalışma, anahtar deliğinin aslında boş bir bölge olduğunu gösterdi. ESA, “NGC 1999’un kalbindeki bu açıklanamayan yarığın kaynağı hala bilinmiyor” diyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post