X

Valve, baştan tasarladığı Steam mobil uygulamasını test ediyor

Valve, 10 yılı aşkın bir süredir Android ve iOS istemcileri aracılığıyla Steam‘e erişim sunuyor. Ancak son yıllarda Steam mobil uygulaması şirket tarafından pek ilgi görmedi. Sadece eski görünmekle kalmıyor, aynı zamanda kullanımı da pek çok kullanıcı için tam bir eziyet halini almış durumda. Kimileri artık sadece Steam Guard doğrulamasından faydalanmak için uygulamayı telefonunda tutuyor.

Valve da bu konudan haberdar olacak ki, mobil uygulamanın yeni bir versiyonu üzerinde çalışmaya başlamış. PC Gamer tarafından tespit edilen bir blog yazısında şirket, “yatırım yapmış Steam kullanıcılarını” yeniden tasarlanmış Android ve iOS istemcisini beta testine davet ettiğini duyurdu. “Uygulamayı yeni bir çerçeve üzerinde yeniden inşa ettik ve tasarımı modernleştirdik,” diyen Valve, uygulamayı test sürecine başlamış.

Yeni Steam mobilde, daha önce sunulan özelliklere ek olarak, daha akıllı bildirimler, çoklu hesap desteği ve Steam hesabınıza giriş yapmanın yeni bir yolu sunuluyor. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve Steam Guard doğrulamasını girmek yerine, süreci basitleştirmek için artık bir QR kodu kullanabilirsiniz. Bu, muhtemelen Valve tarafından eklenen en kullanışlı özellik.

Test kullanıcılarının uygulamanın yeni sürümüyle ilgili vardığı ilk fikir, aynı uygulamanın selefine göre hoş bir gelişme olduğu yönünde. Yeni uygulama, şimdilik yavaş performans ve çok sayıda hata gibi beta yazılımlarda görülen olağan kusurlara sahip olsa da, ileriye doğru atılmış bir adım olarak görülüyor.. Valve, “Bu ürün hakkında geri bildiriminizi ne kadar erken alırsak o kadar iyi olur,” diye de kullanıcılara not düşmüş: “Bu, özellikle uygulamanın çok sayıda farklı telefon ve cihazda kullanıldığında önem kazanıyor.”

Yeniden tasarlanan uygulamanın final sürüme ne zaman ulaşacağıyla ilgili henüz net bir tarih yok. Ancak beta sürümü katılmak isteyen herkese açık durumda.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post