X

Video Oyun Sektörünü Karıştıran Açıklama

Dün akşam, video oyun sektörünü derinden etkileyecek bir açıklama yapıldı. Bu açıklama, Typhoon Studios isimli bir geliştirici şirketin yöneticilerinden olan Alex Hutchinson’dan geldi. Hutchinson, yayıncıların müzik paylaşmaktan endişelendikleri kadar oyun yayınlamaktan da endişelenmeleri gerektiğini söylüyordu. Bunun nedenine de değinen Hutchinson’a göre yayıncılar ve bu yayıncıları izleyen oyuncular, bir oyun yayını yaparken geliştirici ve yayıncı şirkete ödeme yapmalıydı.

Typhoon Studios, geçtiğimiz yıl içinde Google tarafından satın alındı. Google, bu şirketin Google Stadia için oyun geliştirmesini istedi. İşte adı pek duyulmamış olsa da video oyun sektörünün geleceğinin içinde olan bir ismin böyle kafa karıştırıcı bir açıklama yapması, sektörü hareketlendirdi. Bu açıklamalardan sonra yine video oyun sektörünün içinde olan pek çok kişi, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Twitch üzerinden yayın yapan kişiler, yayınlarında lisanslı müzik kullanmıyorlar. Bunun nedeni ise müzik sahiplerinin sahip olduğu telif hakkı. Hutchinson’ın yaptığı açıklamalarsa sanki yayıncı şirketlerin de böyle bir karar alıp, oyuncu ve bu oyuncuların hayranlarından para toplanacakmış gibi bir düşünceye yol açtı. Ancak kısa bir süre içerisinde, böylesi bir düşüncenin asılsız olduğu gözler önüne serildi.

9to5Google, konuyla ilgili olarak Google’a ulaştı. Google yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda Hutchinson’ın Stadia, Google ya da YouTube’un düşüncesini yansıtmadığını söylediler. Yani Hutchinson, herhangi bir şeyden haberdar olduğundan değil de sadece düşüncesini dile getirmek için böyle bir açıklama yapmıştı.

Sektörün önemli isimlerinden bir tanesi olan Ryan Wyatt ise yaptığı açıklamalarda, konuyu farklı bir tarafından ele aldı. Wyatt; geliştiriciler, yayıncılar ve oyuncular arasında herkese fayda sağlayan mutualist bir ilişki olduğunu söyledi. Bu grupların birlikte çalışmaları durumunda ekosistemin de yükseldiğini söyleyen Wyatt, bunun böyle sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Hutchinson’ın neden böyle bir açıklama yaptığı bilinmez ancak video oyun sektörü ile müzik sektörü bir gibi düşünmek pek de mümkün değil. Çünkü her iki sektörün kimyası çok farklı ve Hutchinson’ın düşünce yapısı, yayıncılık sektörünü bitirir. Bu sektörün bitmesi demekse piyasaya sürülen oyunların tanıtımı için çok ciddi harcamalar yapılması gerektiği anlamına geliyor. Örneğin Among Us ya da Fall Guy. Hutchinson’ın bu iki oyunun nasıl bu kadar popüler olduğunu düşünmesi gerekiyor.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post