X

Volkswagen ID.8 Duyuruldu: İşte Özellikleri

Son yıllarda elektrik motorlu otomobil modellerini daha fazla önemsemeye başlayan Alman otomobil devi Volkswagen, ID.8 olarak isimlendirdiği yeni elektrik motorlu SUV modelini duyurdu. Şirketin ABD gibi pazarlarda sattığı “Atlas” isimli modelinin yeni bir versiyonu gibi görünen ID.8, Tesla Model X ile rekabet etmeye çalışacak gibi görünüyor. Zira bu araç, tıpkı Tesla Model X gibi 7 koltuklu seçenek ile satın alınabilecek.

Volkswagen’in elektrik motorlu yeni SUV modeli, Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in Linkedin üzerinden yaptığı bir paylaşımda açığa çıktı. Ancak aracın sahip olacağı teknik özellikler ne yazık ki şu an için tam olarak bilinmiyor. Linkedin’deki paylaşımda kendisine yer bulan ID.8’in yakın bir gelecekte tüm detayları ile açığa çıkması bekleniyor.

Volkswagen Atlas böyle görünüyordu

Volkswagen CEO’sunun Lindedin’deki paylaşımı, yaklaşmakta olan elektrikli SUV’un küresel pazarda yer alan bir model olacağını gösteriyor. Bu da aracın yakın bir gelecekte Türkiye’ye gelebileceği anlamına geliyor. Ancak fiyat ve donanım özellikleriyle ilgili herhangi bir bilgi söz konusu değil. Şirket, yeni aracını göstermeye karar verdiğinde bu konuya da değinecektir.

Herbert Diess, Linkedin’den yaptığı paylaşımda Volkswagen’in elektrik motorlu araçlara nasıl baktığını da açıkladı. Yapılan paylaşıma göre şirket, 2025 yılına kadar elektrik motorlu otomobil sektörünün bir numarası olmak istiyor. Bu yüzden de şimdiye kadarki en geniş elektrik motorlu araç portföyüne ulaşmak istediklerinden bahseden şirket yetkilileri, ID.8 isimli SUV modelini de bu planın bir parçası gibi görüyorlar.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post