Sayfa boş olsa da varlığı, WhatsApp’ın Avrupa Birliği Dijital Pazarlar Yasası’na (DMA) uyum sağlamak için böyle bir özelliği hazırladığının sinyalini verebilir.
Temmuz ayında AB, cirosu 7,5 milyar doların üzerinde olan yedi teknoloji devi “bekçinin” (Alphabet, Amazon, Apple, TikTok sahibi ByteDance, Meta, Microsoft ve Samsung) AB’nin tüm yeni dijital pazar kurallarına uyması gerektiğini duyurmuştu. DMA’nın temel ilkelerinden biri, kapı denetleyicilerinin kendi hizmetlerini tercih etmelerinin yasaklanması ve üçüncü taraflarla birlikte çalışabilirliğe izin vermesi gerektiğiydi. Geçen hafta AB Komisyonu, Meta’nın mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ve Messenger da dahil olmak üzere kurallara tabi olan önemli uygulamaları belirledi.
WhatsApp, diğer mesajlaşma uygulamalarına izin verecek bir özelliği test ediyor
Bu, Meta’nın Mart 2024’ten itibaren WhatsApp’ın Signal ve Telegram gibi diğer üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarıyla birlikte çalışmasını sağlaması gerektiği anlamına geliyor. Bu, bu uygulamaların kullanıcılarının, WhatsApp hesapları olmasa bile WhatsApp üzerinden insanlarla iletişim kurmasına olanak tanıyacak. WaBetaInfo’ya göre uçtan uca şifrelemenin korunacağı iddia edilse de, çapraz mesajlaşma ile ne tür özelliklerin mevcut olacağına dair henüz bir bilgi yok.
Apple’ın iMessage uygulaması (henüz) DMA kapsamında bahsedilen 22 temel hizmetten biri değil, bu nedenle Google’ın Apple’ın RCS mesajlaşmasını destekleme hayali yakın zamanda gerçekleşmeyebilir. Ancak App Store bundan etkilenecek. Apple’ın iOS 17’de üçüncü taraf uygulama mağazalarına ve dışarıdan yüklemeye izin vereceği bildiriliyor ve hem Microsoft hem de Epic Games, iOS mobil uygulamaları için kendi mağazalarını hazırlıyor.
Kaynak: Teknolojioku